Büyük İddia: Büyücüler Karpaz Eşeklerini Katlediyor
Ülkemizde büyü yapma ve büyü bozma maksadı ile başta Karpaz bölgesindeki eşekler olmak üzere ülkemiz eşeklerine zarar verildiği açıklandı. Eşeklerin kulaklarının ve cinsel organlarının kesildiği ve bu hayvanların vücut parçalarının büyücülük amaçlı kullanıldığı öğrenildi. Konu ile ilgili açıklama gerek hayvanlar ile yaptıkları başarılı çalışmalar gerekse sosyal sorumluluk faaliyetleri ile bilinen Altın Patiler Derneği’nden gelirken bu konunun hassasiyetine dikkat çekildi.



Hanife Lefkaralı



Ülkemiz şimdi ise başta Karpaz bölgesindeki hür eşekleri olmak üzere farklı bölgelerdeki eşeklere, büyü yapmak ve büyü bozmak amacı ile verilen hasarları konuşuyor.

Sosyal sorumluluk projeleri ve hayvan duyarlılığı artırma faaliyetleri ile bilinen

Altın Patiler Derneği ülkedeki eşeklerim vahim durumuna dikkat çekti. Karpaz’da eşeklerle ilgili yaşanan ölümlerin büyücülük ile uğraşan insanların da marifeti olduğuna dikkat çekildi. Açıklamada vatandaşların daha duyarlı olması çağrısı da yinelenirken bu gibi olayların gerek kendilerine gerekse yetkililere vakit kaybetmeden bildirilmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Dernek yetkilileri Karpaz’a yaptıkları son ziyarette de bu tezlerini ortaya koyan bulgulara rastladıkları da kaydedildi.

Dernek açıklamasına şu ifadelere yer verildi;

“Altın Patiler Derneği olarak gündem konusu olan Karpaz eşeklerinin ihmalini gözlemlemek amacı ile yönetim ekibimizle Karpaz'ı ziyaret ettik. Karşılaştığımız ilk manzaralardan biri kulakları kesik olan bir eşekti. Ve oldukça ürkek ayrıca tedirgindi. Araştırmalarımıza dayanarak eşekkulağının, cinsel organlarının ve kulaklarının büyü yapımında kullanıldığını öğrendik”


ZARAR VERİLİYOR

Dernek yaptığı açıklamada Karpaz’daki eşeklerine yönelik bazı çalışmalar yaptıklarını ve elde edilen gelirin Karpaz eşekleri için kullanıldığını ancak bölgede eşeklere yönelik huzursuzlukların olduğunu bildiklerini kaydettiler. Karpaz eşeklerine bazı vatandaşların zarar verdiğini bildiklerini kaydeden dernek yetkilileri ilgili dairelere ve bakanlıklara gerekli şikâyetleri yapacaklarını da kaydettiler.

Sevimli Patiler açıkladı

Dernek açıklamasında söz konusu hayvanları ülkemiz sembolü olan ve turistlerimizin de olağanustu bir şekilde ilgisini çeken canlılar olduğunu, eşeklerin düzenli şekilde gıda bulamayışı ve sürekli tehlike altında olmalarının kendilerini tedirgin ettiğini kaydettiler. Gündem konusu haline gelmiş olan ve hayvan severler tarafından şiddetle karşı durdukları bir olay ile karşı karşıya bulunulduğunu belirten Sevimli Patiler Derneği , eşeklere yapılan tüm ihmalkarlıklara ve tecavüzlere karşı, kendileri ile ayni konularla mücadele etmeye baş koymuş Kıbrıs Hayvan Hakları Derneği isimli derneğin 7 Ağustos Pazar günü saat 10.00'da Karpaz'a gidilmesi planlanan etkinliğine Altın Patiler Derneği olarak destek vereceklerini kaydettiler.

Açıklamada “Bu etkinlik sayesinde eşekleri katlederek değil de onları koruma altına alarak söz konusu çaresiz dostlarımızı kurtarabiliriz” yorumunda bulunuldu. Etkinlik ile ilgili Derneğin Facebook hesabından da bilgi alınılabileceği kaydedildi.