Kutsal Nöbete Devam


Kıbrıs Manşet - Özel Haber

Cumhuriyet Parkı içerisinde bulunan TMT Anıtı'nda Genç Mücahitler Derneği nöbet tutmaya devam ediyor.
Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Kurumanastırlı, duyarlı gençlerimizin akşamları TMT Anıtı'na gelerek nöbete eşlik ettiklerini belirtti. Lefkoşa Türk Belediyesi ekipleri de TMT Anıtı kontrollerini artırdı.

Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Kurumanastırlı Kıbrıs Manşet'e yaptığı açıklamada, TMT Anıtı'ndaki nöbetin kendileri için neden önemli olduğunu aktardı.

Genç Mücahitler Derneği Başkanı Hasan Kurumanastırlı, Kıbrıs Türkü'nün varoluş mücadelesinde ülkemizin bağımsızlığı, bütünlüğü ve varoluşu uğruna canlarını hiçe sayarak ölüme koşan TMT’yi temsil eden bu anıtın her zaman bekçileri olacaklarını ve sahip çıkacaklarını belirtti.

Kurumanastırlı, Kıbrıs Türkü'nün bu ada üzerindeki varlığının korunmasında, TMT'nin ve Anavatan Türkiye'nin şehitler verdiğini, TMT ve Anavatan Türkiye sayesinde bu topraklarda özgür, huzurlu ve güven içinde yaşandığını söyledi. Kurumanastırlı, Kıbrıs Türkü'nün, vatanın bütünlüğünün ve ulusun bağımsızlığının söz konusu olması durumunda Türk'ün neleri başarabileceğinin en güzel kanıtı bugünkü KKTC'dir dedi. Şanlı varoluş mücadelemizde Kıbrıs Türkü'nün üstün haysiyet ve itibarını şerefle temsil ederek destanlaşan, inandıkları yolda dimdik yürüyen, kırılmayı göze alan, fakat hiçbir zaman bükülmeyen aynı zamanda anıtlaşan TMT'nin, Cumhuriyet Parkı'ndaki anıtına elbette ki Genç Mücahitler Derneği olarak bizler de sahip çıkacağız. Kıbrıs tarihine adını altın harflerle yazdırmış TMT'nin bu anıtı, içerisinde saygısızca içki alemleri yapılacak bir yer değildir dedi.