Güneş ‘te meydana gelen patlamaların yarattığı şiddetli bir fırtına Dünya’ya doğru ilerliyor…

Amerika ‘da 10 Eylül 18:15 ‘te (6:15 p.m.ET) gözlemlenen patlamanın, önümüzdeki iki gün içerisinde Dünya ‘daki GPS uydu, haberleşme ve radyo sistemlerini etkilemesi bekleniyor.

Dünya ‘ya çok yakından geçmesi öngörülen patlamanın, Dünya ‘daki uydu haberleşme sistemlerini, radyo dalgalarını ve manyetik alanları etkilemesi bekleniyor. Yüksek enerji ve manyetik alan taşıyan plazmanın, önümüzdeki birkaç gün içinde atmosferdeki manyetik alanı bozabileceği belirtildi.

Kolorado NOAA (Uzay ve Hava Tahmin Merkezi) ‘daki yetkililer kuvvetli Güneş patlamasının etkilerine karşı uyarıda bulundu. Güneş’in ortasında meydana gelen bu patlamanın ‘potansiyel olarak‘ Dünya’da güçlü etkiler yapmasını bekledikleri belirtildi.

Tom Berger konuyla ilgili, ‘Bu patlamanın uydularda ve radyo istasyonlarında büyük etkiler yaratmasını beklemiyoruz. Bu seferki patlama korkutucu olan değil‘ dedi. Berger, ayrıca Dünya’nın kuzeyinde yaşayan insanların Kuzey Işıklarının benzerlerini görebileceklerini de söyledi.

Saatte 2.5 milyon mil hızla Dünya ‘ya ilerleyen patlamanın, Cuma günü erken saatlerde etkisini göstermesi bekleniyor.

Ağustos ayından bu yana, son dönemde Güneş ‘te çok sık ve orta büyüklükte patlamalar yaşanıyor. En son 24 ve 26 Ağustos’ta yaşanan bu ve benzeri patlamaların doğrudan insanlara zarar vermeyeceği ve fırtınanın zararlı etkilerin atmosferin içine girdiklerinde yok olduğu biliniyor.