BU DEVİRLERE DİKKAT !!!

KIBRIS MANŞET’e ulaşan vatandaşlar hükümetin uyarılmasını talep ettiler.

Ülkemizde siyasi partilere yakın olup Devletten elde ettiği imtiyazları büyük paralar karşılığında devredenlere karşı önlem alınması için çağrı yapan vatandaşlar Gazetemize ulaşarak KIBRIS MANŞET’in konuyu gündeme taşımasını istediler.

Devletten bedelsiz olarak elde edilen imtiyazların büyük meblağlar karşılığında şirket hissesi devretmek yoluyla satıldığını belirterek Devirlere dikkat çekildi.

Vatandaşların KIBRIS MANŞET’e bildirdiklerine göre Devlet’ten hiçbir bedel ödemeksizin alınan Turizm Arazilerinin, Devlet Emlak ve Malzeme Dairesi veya Sanayi Dairesinden alınan arazi veya binaların, Casino İmtiyaz haklarının, Ticari taşıma izinlerinin, Kiralık araba izinlerinin ve daha bunlar gibi kolay bir şekilde devredilemeyen hakların şirket hissesi devretmek suretiyle kolaylıkla yapıldığı öğrenildi.

Bu devirler yoluyla oluşan rantların engellenebilmesi için Devlet’ten herhangi bir imtiyaz alan, herhangi bir özellikli hak elde eden şirketlerle ilgili olarak, imtiyazı veren birim tarafından süratle şirketler mukayyitliğine şerh düşülerek Devletçe uygun görülecek bir süre hisse devrinin yasaklanması gerekmektedir.

Haberin devamı Genel Yayın Yönetmenimiz Ziya Emir'in köşe yazısında :

http://www.kibrismanset.com/dikkat-rant-var-makale,1160.html