SAKALLI: “BİR AN ÖNCE KURUM YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ATANMALI”

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) Başkanı Salih Sakallı, hükümetin BRT konusunda sorumluluklarından kaçmaması ve bir an önce yönetim kurulu üyelerini ataması gerektiğini kaydetti.

Sakallı bugün yaptığı yazılı açıklamada, yönetim kurulu üyelerinin, atanmalarının ardından, kurumun yapısal ve mali sıkıntılarının nasıl aşılacağına ilişkin eylem planını kamuoyuyla paylaşması gerektiğine dikkat çekerek, “BRT bir an önce insan tüketen bir yapıdan kurtarılmalıdır” dedi.

Hükümetin, BRTK’da yaşanan sorunlara karşı “duyarsız” ve “tepkisiz” bir tutum sergilediğini ve bu durumun kurum çalışanlarının sabrını taşma nokta taşıdığını savunan Sakallı, 21 yıldır görmezden gelinen sorunlara, iktidarların ürettiği veya üretmekten kaçındığı kararlar nedeniyle yenilerinin eklendiğini ileri sürdü.

Gelinen aşamada BRT’deki sorunların, görevden affını isteyen Yönetim Kurulu Başkanı Erdinç Gündüz’ün de ifadesinde yer aldığı gibi “Yumağa” dönüştüğünü savunan Sakallı, “Ne siyaset, ne de siyasetin atadığı bürokratlar çözüm için adım atıyor” şeklinde konuştu.

ERDİNÇ GÜNDÜZ’E KATKILARI İÇİN TEŞEKKÜR

Erdinç Gündüz’e katkıları için teşekkür eden Sakallı, “BRT’de var olan yapısal ve yönetsel sorunları BRT personelinin yaratmadığını ancak çözümü için her zaman çaba ve katkı koymaktan da kaçınmadığını, hükümete ve kurum yöneticilerine bir kez daha anımsatmakta yarar görüyoruz” dedi.

31 Aralık’ta sona eren toplu iş sözleşmesinin hala imzalanmaması konusunda ciddi endişeler taşıdıklarına dikkat çeken Sakallı, “Mali sıkıntı” olarak gösterilen gerekçenin, siyasi olduğu endişesini taşıdıklarını söyledi.

Sakallı şöyle devam etti:

“Sorun maliyse, bu sendika ile müzakere edilerek çözüm yoluna gidilebilir. Bugüne kadar ortaya konulan yaklaşım da bu yönde olmuştur. Ancak, son yaşanan gelişmeler bizlere BRT’nin, toplu iş sözleşmesi düzenin ortadan kaldırılması yönünde ‘zayıf halka’ olarak görülüp, başlangıç noktası seçildiği endişesini yaşatmaktadır. Bunu bu şekilde değerlendirenler varsa, BRT çalışanlarının göstereceği tepkiyle yüzleşmek durumunda kalacaktır”

BRT’deki sorunlar çözümsüz kaldığı sürece, kurumun geleceğinin her geçen gün tehlike altında olduğunu savunan Sakallı, “Eğer ki niyet başka ise bu kamuoyuyla açıkça paylaşılmalıdır. Aksi halde kurum çalışanları, sorunların çözümü için sizden adım atmanızı beklemektedir” dedi.