TÜMERKAN: “KIBRIS’TA İLK 4 K BELGESEL ÇEKİMİNİ BRT YAPACAK”

 BRT’de, çoğunlukla dijital filmlerde ve bilgisayar grafiklerinde kullanılan bir çözünürlük formatı olan 4 K için çalışmalar başladı.

Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Müdürü Mete Tümerkan, Kıbrıs’ta ilk 4 K belgesel çekimini BRT’nin yapacağını duyurarak, bu yönde ilk adımların atıldığını açıkladı.

BRT’nin HD yayına geçmesi sonrasında BRT’deki değişimin ve dönüşümün devam ettiğini ve edeceğini vurgulayan Mete Tümerkan, çalışmaların hızla sürdüğünü belirtti.

Tümerkan, “bu değişimin devam edeceğini gösterecek en önemli adımlardan biri olan 4 K ile ilgili ilk adımı atma kararı verdik. Bu yönde ilk çalışmayı gerçekleştiriyoruz. İlk 4 K belgeselin çekimine başlamış bulunmaktayız. BRT, HD’den sonra 4 K’da da Kıbrıs’ta bir ilki gerçekleştiriyor” dedi. 

Kıbrıs Türkü’nün gurur duyacağı bir kanal yaratma sözü verdiklerini ifade eden Mete Tümerkan, bu yönde kararlı bir şekilde adımlar atmaya ve yürümeye devam ettiklerini söyledi.

4 K belgeselin dışında bir başka adım daha attıklarını belirten Tümerkan, Mart ayı boyunca ekranları, özellikle belgesel ve kısa filim konusunda çalışma yapanlara açtıklarını duyurdu.

Mart ayı boyunca 4 kısa filim ve belgesel yayını yapılacağını belirten Tümerkan, amaçlarının ülkede bu yönde çalışan üreten kişilere destek olup onları motive etmek ve ürettiklerini halk ile buluşturmak olduğunu söyledi.

Tümerkan, “ BRT halkın içinde daha çok olacak ve bundan sonra her gün özel yayınlarla canlı yayınlarla halkın içinde olacağız. Halkın sorunlarını ekranlara taşıyacağız. Onlar kendilerini bu ekranlarda daha çok görecek ve daha çok BRT ile bütünleşecek. Çünkü BRT halkın malı ve BRT halkın malı olarak halkın içinde olmaya devam edecek” dedi.