Boran Kültür Merkezi Kıbrıs’taki Devrimcileri’nin Bağımsız Bir Kurumudur…

Boran Kültür Merkezi (Derneği) tescilli yasal bir dernek olarak Kıbrıs’ta yaklaşık 1 yıldır devrimci kültür ve sanat faaliyetleri gösteren bir kurumdur.

Derneğimizin Türkiye’de veya dünya’da organik olarak bağlı olduğu herhangi bir yapılanma kesinlikle yoktur.

İsmimizin Türkiye’deki devrimci mücadele içerisinde olan “Halk Cephesi” ile bağdaştırılması sebebi ile bir süredir internet ortamında ve kamuoyu çerçevesinde derneğimiz bu yoldaş örgütlenme ile bağdaştırılmıştır.

Söz konusu bu yoldaş örgütlenme “halk düşmanı” bir örgütlenme olmadığı için her ne kadar da biz Boran Kültür Merkezi üyeleri olarak bu örgütle organik bir bağımız olmadığını zaman zaman bizlere kişisel olarak sorulduğunda söylesek de bunu kamuoyu aracılığı ile vurgulamamızın gelinen süreçte yararlı olduğunu düşünmekteyiz.

Tekrardan vurgulayalım: Bizler “Halk Cephesi” isimli yoldaş örgütlenmenin bir kurumu değiliz.

Bizler Kıbrıs’ta bu ülkenin devrimcilerinin kurduğu, bir asırdan fazladır kendini bu adada var eden, kavga veren, İspanya’da Franko Faşizm’ine karşı mücadele verip şehit düşen Kıbrıs Komünist Parti’li devrimcilerin bugün var olan neferleri ve kültür-sanat alanında savaş veren devrimcileriyiz.

Halk Cephesi (veya kültür-sanat kurumları) ise, Türkiye’deki ve/veya Dünyada’ki tüm yoldaş devrimci örgütlenmeler gibi kültür-sanat alanında bizlerin düşmanı değil tam tersine her ortamda dayanışmaya açık olduğumuz bir örgütlenmedir.

Bu Halk Cephesi’ne özel bir durum değil, tüm devrimci örgütlenmeler için geçerlidir.

Başta Kıbrıs ve Anadolu Ezilen Halklarımıza ve işçi sınıfımıza olmak üzere tüm kamuoyuna saygı ile duyurulur…