Bonzai Zanlıları 6 Gün Daha Tutuklu Kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Demirhan bölgesinde zanlı İsmail Demirkalp’in aracında bulunan 55 gram ağırlığındaki uyuşturucu madde ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında tutuklanan zanlılar İbrahim Demirkalp ile Engin Koç aleyhindeki soruşturma sürüyor. Zanlılar bugün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis çavuşu Erkan Karam olayla ilgili bulguları aktardı. Karam 1 Eylül tarihinde, saat 18.45 sıralarında, polise gelen bir bilgide zanlı İsmail Demirkalp’in Demirhan - Lefkoşa Anayolunda yol kenarında şüpheli hareketlerde bulunduğunu ve olay yerine gelen polis ekiplerinin zanlının uyuşturucu tesiri altında olduğunu tespit etmesi üzerine olayın Narkotik polisine bildirildiğini söyledi.

Polis çavuşu Karam olayı devralan narkotik ekiplerinin zanlının aracını olay yerinde yaklaşık yarım kilometre uzakta tespit ettiğini ve içerisinde yaptığı aramada ön yolcu kapısında naylona sarılı yaklaşık 55 gram sentetik cannabinoid türü uyuşturucu madde bulunduğunu belirtti. Polis ayrıca araç içerisinde şoför koltuğu üzerinde de 1 adet içerisinde tütün ile karışık uyuşturucu madde olduğuna inanılan bir adet elle sarılmış ucu yanık sigara bulunduğunu söyledi.

Polis olayın akabinde zanlı Demirkalp’den izahat istendiğinde konu maddeyi şuan huzurda bulunan diğer zanlı Engin Koç ile anlaşıp Güney Kıbrıs’dan daha önceden tanıdıkları bir şahıs aracılığı ile konu uyuşturucu maddeyi Yiğitler burcu bölgesinde bırakıldığı yerden aldıkları beyan ettiğini söyledi. Yapılan beyan doğrultusunda zanlı Koç’un da tespit edilerek tutuklandığını belirten Polis zanlıların vermiş oldukları gönüllü ifadelerin teyit ve tekzibinin sürdüğünü ayrıca kamera kayıtlarının inceleneceğini belirterek zanlıların tahkikatın selameti açısından 6 gün daha poliste tutuklu kalmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlıların soruşturma maksatlı 6 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.