Birleşik Kıbrıs Partisi(BKP) Genel Başkanı İzzet İzcan, doğal gaz ve güven arttırıcı önlemlerin erken ve kapsamlı çözüme ulaşmak için katalizör olarak kullanılması gerektiğini kaydetti.

İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, “Doğal gaz ve enerji kaynakları gerginlik ve çıkmaz yaratma için değil, kapsamlı ve erken bir çözüme ulaşmak için katalizör olarak kullanılması gerekiyor” dedi.

Türkiye Hükümeti’nin bölgede sürekli gerginliği tırmandırarak Kıbrıs’ın güneyinde keşfedilen doğal gaz kaynaklarından çıkar elde etmeye çalıştığını iddia eden İzcan, Kıbrıs Rum tarafının da diğer ülkeler ile bölgesel ittifaklar oluşturarak, öncelikle doğal gazın çıkarılmasına odaklanması ve çözümü ötelemesinin hatalı bir politika olduğunu kaydetti.

Güven Arttırıcı Önlemlerin çözüm süreci ile paralel bir şekilde hayata geçirilmesine karşı durulmaması gerektiğini kaydeden İzcan, “Güven Arttırıcı Önlemler, hem kapsamlı çözüme ulaşmak için katalizör bir rol oynama potansiyeline sahiptir, hem de içinde bulunulan kriz ortamından çıkış için bir anahtar işlevi görebilirler” ifadelerine yer verdi.