20 OKULA 200 BİSİKLET ARMAĞAN EDİLDİ

MECLİS BAŞKANI SİBER VE MİLLİ EĞİTİM BAKANI BEROVA’NIN DA KATILDIĞI ETKİNLİKTE YAPILAN KONUŞMALARDA BİSİKLET KULLANIMININ YAYGINLAŞTIRILMASININ ÖNEMİ VURGULANDI

Bisiklet Federasyonu tarafından sürdürülen "Bisikletsiz Okul Kalmasın" projesi çerçevesinde bugün Atatürk Kültür Merkezi’nde etkinlik düzenlenerek, 20 okula 200 bisiklet armağan edildi.

Federasyonun, bin bisiklet dağıtımı için başlattığı ve Erülkü ailesinden destek aldığı projede ilk olarak bugün 20 okula 200 bisiklet verildi.

Lefkoşa Atatürk Kültür Merkezi’nde yer alan etkinliğe Meclis Başkanı Sibel Siber, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bakanlık ve federasyon yetkilileri yanında 20 okulun müdür ve öğrencileri katıldı.

SİBER: “BİSİKLET ÇEVRE DOSTU”

Etkinliğe katılarak konuşma yapan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber Sibel, iş insanlarının sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde yaptıkları etkinliklerin önemine dikkat çekerek, her şeyin devletten beklenmesi yerine, herkesin bazı etkinliklere katkıda bulunması gerektiğini kaydetti.

Bisikletin çevre dostu olduğunu, yeter ki yolların güvenli olması gerektiğini belirten Siber, bu kadar yıl ihmal edilen veya eksik bırakılanların yapılması gerektiği söyledi. El ele verilmesi halinde her şeyin üstesinden gelinebileceğine dikkat çeken Siber, bu etkinliğe katkı koyan herkese teşekkür etti.

BEROVA: “BİSİKLETE İLGİ YENİDEN ALEVLENDİ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, bisikletin kendilerinin çocukluk yıllarında çok sık kullanılan oyun ve ulaşım aracı olduğunu anlatarak, gelişen yıllar içerisinde bisiklet sürme alışkanlıklarının azaldığını söyledi.

Son yıllarda bisiklete karşı ilginin yeniden alevlenmesinin önemli olduğunu dile getiren Berova, ileriki 10 yılın bisiklet sporunun daha gelişeceği yıl olmasını temenni etti.

Bisiklet Federasyonu'nun kampanyasına destek belirten Berova, öğrencilerin sadece bisiklet sürerek değil tamirini de yaparak el becerilerini geliştirmesi için öğretmenlere görev düştüğünü söyledi.

ADADEMİR: “HEDEFİMİZ BİN BİSİKLET”

Bisiklet Federasyonu Başkanı Ekin Adademir, amaçlarının tüm okullara bisiklet bağışlamak olduğunu dile getirerek, 2015-2016 eğitim yılı sonuna kadar “Hedefimiz bin bisiklet” dedi.

Bisikletin sadece spor ve gezinti aracı değil sağlıklı, sosyal bir ulaşım aracı olması yönünde çalışmalar yaptıklarını dile getiren Adademir, topluma bu bilinci kazandırmak için de ilk olarak temele, yani ilkokullara bu bilincin kazandırılması gerektiğini belirtti.

Eğitim Bakanlığı’nın da katkılarıyla ilkokullarda okuyan öğrencilerin bisiklet kullanmayı öğreneceğini söyleyen Adademir, “Bisiklet sürmeyen çocuk kalmasın” dedi.

EKMEKÇİ: “BİSİKLETSİZ OKUL KALMAYACAK”

Bisiklet Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Hüseyin Ekmekçi ise, bisikletin ulaşım aracı olarak da kullanılması için çalışmalar yaptıklarını belirterek “Bisikletsiz okul kalmayacak. Bu aynı zamanda obeziteyle de mücadele anlamı taşıyor. Devletten tek kuruş almadan, bağışlarla bu hedefe ulaşacağız” dedi.

Etkinlikte Kaan Erülkü’ye sponsorluğu için teşekkür plaketi de takdim edildi.