Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Dipkarpaz Belediyesi’nde 16 Nisan tarihinde başlatılan süresiz grevin üçüncü gününü doldurmasına rağmen herhangi bir gelişme sağlanmadığını bildirdi.

BES, bu noktadan sonra bugün durum değerlendirmesi yapan sendika yönetim kurulunun, önümüzdeki haftadan itibaren bir dizi eylem planı programlayarak, eylemin Lefkoşa’ya taşınması kararı aldığını da kaydetti.

BES Başkanı Savaş Bozat yaptığı yazılı açıklamada, eylemle ilgili şu bilgileri verdi:

“21 Nisan Pazartesi günü saat 1100‘de Dipkarpaz Belediye Çalışanları ile KKTC Meclisi önünde sorunlar seslendirilip Dipkarpaz Belediye Başkanı Mehmet Demirci, Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Hüseyin Özgürgün ve Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, atılması gereken adımlar hakkında söz verildiği halde herhangi bir girişim yapmadıkları için protesto edilip göreve davet edileceklerdir.

Bu eylemden de herhangi bir sonuç çıkmaması halinde, 24 Nisan 2014 Perşembe  günü yine KKTC Meclisi önünde bu kez üyelerimizin aileleri ve Dipkarpaz’ın bu süreçte yapılan eyleme destek veren halkı ile birlikte eylem gerçekleştirilecektir.

Bu eylemde de sonuca varılmaması halinde sendikamız, 28 Nisan Pazartesi’nden itibaren Ulusal Birlik Partisi Merkez Binası önünde çadır eylemi başlatmak üzere Lefkoşa Kaymakamlığı ve Lefkoşa Türk Belediyesi’ne izin için başvurarak eylemlerini burada sürdürecektir.
İsteklerimiz gayet açık ve nettir. Sayın Mehmet Demirci, Toplu İş Sözleşmesi’nin gereklerini yerine getirmelidir.

2013 yılının Haziran ayında sona eren Toplu İş Sözleşmesi’nin üzerinden 10 ay geçmesine rağmen imzalamadı. Ki bu süreçte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nın 42/96 sayılı Toplu İş Sözleşmesi Grev ve Referandum Yasası gereğince sendikamızın başvurusu üzerine yapılan Uzlaştırma Kurulu toplantısına katılmamaları da; bakanlığı da, hükümeti de, yasaları da ciddiye almadığının ispatıdır.

Ne çalışanı ne de Dipkarpaz halkını mağdur etmek için belediye başkanlığı koltuğunda oturmadığını bir kez daha kendilerine bildirir sağduyuya davet ederiz.”