LEFKOŞA'DA ÇÖPLER TOPLANAMAYABİLİR 

Kıbrıs Manşet Özel Haber


Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı Mehmet Harmancı azönce sosyla medya platformu facebooktaki kişisel hesabından açıklama yaptı. Harmancı açıklamasında 1 Mayıs ödeneğinin ödenememesi sebebiyle sendikanın grev kararı aldığını personele sms aracılığıyla duyurduğunu belirtti. LTB Başkanı Harmancı, buakşam saat 23:59 itibarıyla başlaması öngörülen greve çöp kamyonları şöför ve çöp toplayan personelin de katılması halinde buakşam çöp toplama konusunda sıkıntı yaşanabileceğini belirtti. Harmancı'nın açıklaması aynen şu şekildedir :

"Kamuoyuna duyuru:
Lefkoşa Türk Belediyesi'nde örgütlü bulunan sendika 1 Mayıs ikramiyesinin gününde ödenmediği gerekçesi ile eyleme gitme kararı almıştır. Bu akşam gece yarısı 12:00'de iş başı yapması gereken çöp kamyonlarının eyleme katılması durumunda çöp toplamada sıkıntı yaşanma ihtimali vardır. 
Sendikanın bugün yaptığı açıklamada TiS'den kaynaklanan tüm hakların tarafımca uygulanmayacağını kendilerine bildirdiğim şeklideki açıklamalarının gerçekle uzaktan yakından ilgisi yoktur. "



VATANDAŞ SENDİKAYA TEPKİ GÖSTERDİ

LTB Başkanı Mehmet Harmancı'nın sosyal medya platformu facebook aracılığıyla yaptığı açıklama sonrası vatandaşlar sendikaya grev kararından dolayı tepki gösterdi. İşte o tepkilerden bazıları :

Tamer Karakasli 

Yazik. Cok duyarsizlasmis bir millet haline geldik. Gecmisi cok erken unutuyoruz. L. T. B ne haldeydi bugun durumu ne halde vede ilerleyen gunlerde dahada iyi olacagna inaniyorum. Siz dogru yapana karsi mi bu eylem kararini aliyorsunuz. Yoksa seffaf ve durust calisan kisilere karsi 40 yilin aliskanlik biraktigi sistemden yanamisiniz anlamis degilim

Hüseyin Kocamer 

Yazık çok yazık sizin gibi sendikaya allah sizi nasıl biliyorsa sizi öyle yapsın

Direnç Sarıca 
Belediyeler değişiklik yasası diyor ki "2018'de Belediyelerin personel giderleri bir önceki yıl yerel gelirlerin ve devlet katkı payının toplamının yüzde 50'sini aşmayacak." Sendikamız bu konuyla ilgili ne yapmayı düşünüyor? Yoksa günü gelsinde yine grev yaparız, yakarız yıkarız yolundamı ilerlenecek? Gününde almamışık 1 Mayıs ödeneğimizi... Maaş almadığımız günleri unutmadım ben. Sendikanın erzak dağıttığınıda unutmadım. Greve girip sendikamızın ödenek çıkarmadığına unutmadım.
Sokaklarda aramaylım hakkımızı. Çözüm için harcayalım enerjimizi...