Belça'nın her yıl 40-60 bin TL açık vermesi RUTiN miş!

KTAMS, KTÖS, BES ve LTB’nin ‘ortak’ kuruluşu Belça Ltd altında faaliyet gösteren iki marketin her yıl toplamda 40 ila 60 bin TL açık vermesi kurumu harekete geçirdi, ‘özel güvenliklerle’ marketler mercek altına alındı.

KTAMS, KTÖS, BES ve LTB’nin ‘ortak’ kuruluşu Belça Ltd’nin altında hizmet veren her iki markette ayrı ayrı 20-30’ar bin TL ‘açık’ çıktığı tespit edildi.

Toplam açığın 40 ila 60 bin TL’ye ulaşması kurumu harekete geçirdi, ‘özel güvenlikle’ marketler mercek altına alındı.

Mali yönden kurumu gerileten, binlerce TL’lik açığın nedenini bulabilmek için hem mal alımlarında hem de gün boyunca markette güvenlik görevlilerinden 2 ay boyunca hizmet alınsa da herhangi bir tespit yapılamadı.

Öte yandan Mali Polis de dahil, Polis Genel Müdürlüğü içerisinde bu konuda başlatılan herhangi bir soruşturma olmadığı da öğrenildi.

YENİDÜZEN’e konuşan Belça Ltd Genel Müdürü Varol Öztuğ ise yaşanılanları ‘rutin olaylar’ olarak değerlendirdi, mali durumu etkileyecek bir şey olmadığını savundu.

2 AY GÖREV YAPTILAR, TESPİT YOK!... Mali yönden kurumu gerileten, binlerce TL’lik açığın nedenini bulabilmek için hem mal alımlarında hem de gün boyunca markette güvenlik görevlileri 2 ay boyunca hizmet alınsa da herhangi bir tespit yapılamadı.

Özel güvenlik görevlileri 2 ay görev yaptı…

Marketlerde her yıl oluşan açığın nedenini bulabilmek için Belça Ltd, özel güvenlik hizmeti veren bir şirketten hizmet aldı.

Anlaşma sonrası açık veren marketlere özel güvenlik görevlileri yerleştirildi.

Çalışanlar dışında marketlere gelen mal alımları da didik didik edildi, ancak herhangi bir bulguya rastlanmadı.

2 ayın sonunda özel güvenlik görevlilerinin işine son verildi.

ÖZTUĞ: “RUTİN ŞEYLER”… Belça Ltd Genel Müdürü Varol Öztuğ, kurum altında hizmet veren iki markette her yıl 20-30’şar bin TL’lik açık oluştuğunu söyledi, ‘rutin olaylar’ olarak değerlendirdiği durum nedeniyle kurumun mali yapısının etkilemediğini savundu

HABERİN DEVAMI YENİDÜZEN'de

Kaynak:  Yenidüzen - Ayşe Güler