TAÇOY: “ATATÜRK’ÜN YOLUNDAN GİDEN BİZLERE DÜŞEN GÖREV, YÜZÜMÜZÜ GELECEĞE DÖNMEK, UFKUMUZU GENİŞ, HEDEFLERİMİZİ BÜYÜK TUTMAKTIR”

Lefkoşa, 9 Kasım 14 (.): Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Hasan Taçoy, 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında, “Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır” ifadesine yer verdi.

Taçoy, Türk milletinin, tarihin her döneminde insanlığa büyük değerler kazandırdığını, bunların başında da tarihe yön verme başarısını gösteren devlet adamlarının geldiğini belirtti.

Atatürk’ün de bu liderlerden biri olduğunu vurgulayan Taçoy, mesajında şunları kaydetti:

“Türk milleti, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde verdiği şanlı mücadele ile bağımsızlığını muhafaza, milli birlik ve beraberliğini güçlendirme, devletini sonsuza kadar yaşatma azim ve kararlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Atatürk bugün, milli mücadelemizin büyük komutanı ve Cumhuriyetimizin kurucusu olarak insanlarımızın en önemli buluşma noktalarından biridir.”

Taçoy, Atatürk’ün, Türk milleti ve insanlık alemi için yaptığı hizmetlerin ve bıraktığı eserlerin, daima yollarını aydınlatmaya, bugünün ve yarının nesillerine eşsiz birer örnek olmaya devam edeceğini kaydetti.

“Bugün, Büyük Atatürk’ün yolundan giden bizlere düşen görev, yüzümüzü geleceğe dönmek, ufkumuzu geniş, hedeflerimizi büyük tutmaktır” diyen Taçoy, “Büyük önderin bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet'in yılmaz bekçileri olarak, onun ilkelerine olan bağlılığımızı bugünde tüm dünyaya ilan ediyor, onun hedeflediği çağdaş, modern bir ülke olma yolunda hızla ilerlediğimizi bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadesini kullandı.

Taçoy mesajında Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu, büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 76. yılında rahmet ve minnetle andıklarını vurgulayarak, “Ruhu şad olsun” dedi.

(GÖZ/GÜL)