“5 BİN KG VE ÜZERİNDEKİ AĞIRLIKTA OLAN KAMYONLARIN SEYRÜSEFERLERİ VE TRAFİKTE BULUNMA SAATLERİ SINIRLANDIRILDI”

“A,B,C KATEGORİSİ EHLİYETE BAŞVURULARDA YENİDEN DÜZENLEME YAPILACAK”

 Başbakanlık, Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın, dün yaşanan ve üç kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kazanın ardından bir dizi karar ürettiğini bildirdi.

Buna göre, KKTC genelinde trafiğe açık tüm yollarda yaz ve kış mesaisinde olmak üzere, mesai başlangıcının bir saat öncesi ile yarım saat sonrasına kadar; mesai bitiminin de yarım saat öncesi ile bir saat sonrasına kadar 5 bin kg ve üzerindeki ağırlıkta olan kamyonların seyrüseferleri ve trafikte bulunmaları bugünden itibaren yasaklandı.

Ayrıca ilk kez A,B,C kategorisi ehliyetine başvuranların ehliyetlendirilmeleri gözden geçirilerek yeniden düzenleme yapılacağı duyuruldu.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada, “Dün sabah saatlerinde Safa Güngör (E-25) yönetimindeki birleştirilmiş tır araç ile taş ocakları mevkiinden dağa doğru çıkarken Tüfekçi Taş Ocağı Şantiyesi yakınlarında yolun sağına geçmesi sonucu, o esnada karşı yönden gelen Denktaş Mutluel (E-57), yönetimindeki THP 570 plakalı minibüsle çarpışması ve 3 vatandaşımızın  ölümü  7 vatandaşımızın yaralanması olayını araştırıp gerekli çalışmaların yapılması için  Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün talimatıyla ilgili bakanlıklar görevlendirilmiştir” ifadeleri kullanıldı.

Açıklama şöyle devam etti:

“Bu çerçevede Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı’nın kısa sürede yaptığı çalışmalar neticesinde  Fasıl 83, Umumi Yolları Koruma Yasası’nın 4. maddesinin Karayolları Dairesi Müdürü’ne verdiği yetkiye dayanarak yol güvenliği ve kamu düzeni bakımından gerekli olduğundan
bugünden itibaren Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti genelinde trafiğe açık tüm yollarda yaz ve kış mesaisinde olmak üzere, mesai başlangıcının bir saat öncesi ile mesai başlangıcının yarım saat sonrasına kadar ve mesai bitiminin yarım saat öncesi ile mesai bitiminin bir saat sonrasına kadar 5000 Kg. ve üzerindeki ağırlıkta olan kamyonların seyrüseferlerini ve trafikte bulunmalarını yasaklanmıştır.
İlk kez A,B,C kategorisi ehliyetine başvuranların ehliyetlendirilmeleri gözden geçirilerek yeniden düzenleme yapılacaktır.”    

Konuya ilişkin çalışmaların devam ettiği, sonuçlandıkça kamuoyunun bilgisine getirileceği kaydedilen açıklamada, “Hükümet olarak sorumluluğunun bilinciyle hareket ederken, elim trafik kazasını siyasi amaçları için kullanma adına insanlarımızı, acılı ailelerimizi ve hele de gençlerimizi  istismar etmeye çalışanları sağduyuya davet ederiz” denildi.