Bayandursun 3 gün daha tutuklu kalacak

Evrim Kamalı
Kıbrıs Manşet Özel Haber

Ercan Havaalanı yakınlarında yol kenarına park edilen aracı çaldığı gerekçesi ile tutuklanan zanlı Erkan Bayandursun aleyhindeki soruşturma sürüyor. Zanlı dün ek tutukluluk süresi talebi ile mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren polis memuru Yücel Kuşcuoğlu olayla ilgili bulguları aktardı. Kuşçuoğlu huzurda bulunan zanlı Erkan Bayandursun’un 17 Ağustos – 8 Eylül tarihleri arasında Ercan Havaalanı yakınlarında yol kenarında park halinde bulunan Oben Çelik’e ait Honda Civic marka aracı çaldığı gerekçesi ile tutuklandığını söyledi. Polis konu aracın kapısının kilidi kırılarak ve araç düz kontak yapılarak çalındığının tespit edildiğini belirterek aracın zanlının tasarrufunda bulunduğunu, araç içerisinde olduğu söylenen Black Decker marka tamir seti ve Outdoor Dizayn marka kamp sandalyesinin henüz bulunamadığını belirtti.

Polis memuru Yücel Kuşçuoğlu mesele ile ilgili zanlının bir gönüllü ifade verdiğini ve ifadesinde konu aracı çalmadığı ve bir başka şahıstan satın aldığı yönünde ifade verdiğini mahkemeye aktardı. Polis zanlının ifadesinde aracı aldım diye belirttiği şahısın henüz tespit edilemediğini belirterek soruşturmanın devam ettiğini meselede halen daha şüpheli olarak zanlının bulunduğunu söyledi. Polis soruşturmanın devam ettiğini aracı aldığını söylediği bölgede kamera kayıtlarının incelenmesinin sürdüğünü belirterek soruşturma maksatlı zanlının 3 gün daha poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Rauf Kürşad zanlının soruşturma maksatlı 3 gün daha poliste tutuklu kalmasına emir verdi.