DENKTAŞ: “SADECE TÜRK MİLLETİNİN DEĞİL BÜTÜN İNSANLIĞIN SEVGİSİNİ SAYGISINI KAZANMIŞ BİR LİDER”

Başbakan Yardımcısı, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün sadece Türk milletinin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğunu vurguladı.

Denktaş, Atatürk’ün çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrıldığını da kaydetti.

Başbakan Yardımcısı, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı Serdar Denktaş, 10 Kasım mesajında, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu, Büyük Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, sonsuzluğa uğurladığımız günün 76. yıldönümünde O’nu bir kez daha özlemle, saygıyla, sevgiyle ve rahmetle anıyoruz” ifadelerini kullandı.

Denktaş, Atatürk’ün sadece Türk milletinin değil, bütün insanlığın sevgisini ve saygısını kazanmış bir lider olduğuna vurgu yaptı. Denktaş, Türk milletinin refahı ve mutluluğu için sürekli yeniyi ve mükemmeli arayan Atatürk’ün, çağın ruhunu ortaya koyan doğru, gerçekçi ve bilimsel yaklaşımları, evrensel fikirleri, insani değerlere ve özgürlüğe olan bağlılığıyla, dönemin diğer liderlerinden ayrıldığını kaydetti.

“Milletimize önderlik ederek yürüttüğü istiklal mücadelesi, hür ve müstakil yaşama kararlılığındaki Türk milletini hakkı olan aydınlık yarınlara, imkân ve şartlara kavuşturmuştur” diyen Denktaş, “Bu duygu ve düşüncelerle ölümünün 76. yıldönümünde Cumhuriyetin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü, O’nun şahsında dava ve silah arkadaşlarını, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını bir kez daha sevgi, saygı, şükranla ve rahmetle anıyoruz” ifadesine yer verdi.