SİBER: “YA YASA YOKTUR YA DA YASA VARDIR AMA DENETLENMİYORDUR. BU ÜLKEDE BU İKİ SORUNU YAŞIYORUZ”

KÖROĞLU:”TOPLUMUMUZUN BEKLENTİLERİNE CEVAP VEREN BİR YÖNETİM”



 Başbakan Sibel Siber, ülkede yasa eksikliğinin yanında yasaların uygulanıp uygulanmadığının da denetlenmediğini söyledi.

Başbakan Siber, Kıbrıs Türk Tabipler Birliği (KTTB) yönetim kurulu heyetini kabul etti.

Başbakan Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, Tabipler Birliği’nin dile getirdiği sorunların esasen halkın sorunları olduğunu belirtti.

Sağlıklı bir yaşamın sağlıklı çevre ve sağlıklı beslenmeden geçtiğini kaydeden Başbakan Siber, gıda ve su kalitesinin sağlıklı yaşamda çok önemli olduğunu söyledi.

Kansere neden olan nesnelerin ortadan kaldırılması gerektiğinin altını çizen Sibel Siber, gıda güvenliğiyle ilgili yasa çalışmasının geçmiş hükümette meclise dahi getirilmediğini söyledi.

Ülkenin başlıca sorununun yasa ve denetim eksikliği olduğunu kaydeden Siber, “Bizde iki sorun var. Ya yasa yoktur ya da yasa vardır ama denetlenmiyordur. Bu ülkede bu iki sorunu yaşıyoruz” dedi.

Meclisin tatile girmesinden dolayı yasa yapamadıklarını dolayısı ile hedeflerinin başka bir yasa altında Gıda Güvenliği Otoritesi’ni oluşturmak olduğunu kaydeden Siber, amaçlarının yarınki Bakanlar Kurulu toplantısında gerekli düzenlemeyi geçirmek olduğunu ifade etti.

Oluşturulacak kurulda sivil toplum örgütü ile akademisyenlerin bulunmasının önemini vurgulayan Siber, kurulda Başbakanlığın Koordinatörlüğünde Tabipler Birliği, Akademisyenler, Veteriner, Gıda Güvenliği uzmanı, Tarım Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı ve Ekonomi Bakanlığı temsilcilerinin yer alacağını ifade etti.

Siber, “Meclis açıldıktan sonra en ivedi yasalardan biri Gıda Güvenliği Yasası olması gerekiyor” dedi.


KÖROĞLU

KTBB Asbaşkanı Teksen Köroğlu ise, hükümetin icraatlarından memnun olduklarını belirterek, “Toplumumuzun beklentilerine cevap veren bir yönetim, bir hükümet kurdunuz. Bir üyemizin bunu yapması bizi çok mutlu etti” dedi.

Kanser vakalarının ileri bir boyuta ulaştığını kaydeden Köroğlu, gıda güvenilirliğinin sağlanmasına yönelik çalışmalarını Başbakan’la paylaşmak istediklerini söyledi.