SİBER: “TATİLE GİTMEK İSTEYENLERİN BİRİNCİ TERCİH OLARAK KIBRIS’I SEÇMELERİ AÇISINDAN YAZACAĞINIZ YAZILARINIZ BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

KIYMAZ: “SİBER’İN KIBRIS’TA BAŞBAKAN OLMASINI KIBRIS TÜRK TOPLUMUNUN ÖNEMLİ BAŞARILARINDAN BİRİSİ OLARAK GÖRÜYORUZ”



Başbakan Sibel Siber, Türk halkının tatil için birinci tercih olarak KKTC’yi tercih etmesinde, ülke adına yazılacak yazıların önemli olduğunu vurguladı.

Başbakan Sibel Siber, adada temaslarını sürdüren, genel merkezi Adıyaman'da bulunan bölgesel gazeteci cemiyeti "GAP Gazeteciler Birliği" heyetini kabul etti.

Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, gazetecilerin demokratik yaşamın en temel savunucusu olduğunu kaydederek, Türkiye’den gelen medya mensuplarının KKTC izlenimlerini Türkiye halkı ile paylaşmasının çok önemli olduğunu kaydetti.

Siber, “Halkların birbirini daha iyi tanıması, birbirini sevmesi, güzel diyaloglar kurulması, bizim ve Türkiye için çok çok önemlidir” dedi.

Türkiye’nin KKTC’yle direkt ilişkisi bulunan tek ülke olmasının önemini vurgulayan Başbakan Siber, “Tatile gitmek isteyenlerin birinci tercih olarak Kıbrıs’ı seçmeleri açısından yazacağınız yazılarınız bizim için çok önemli” dedi.

KKTC yüksek öğrenim sektörünün ülkeye uygulanan ambargoyu kıran alanlardan biri olduğunu ifade eden Başbakan Siber, “Buradaki üniversitelerinden mezun olan bir öğrenci, dünyanın her yerinde, Amerika veya Avrupa’da doktora, master yapabiliyor. Diplomalarımız kabul ediliyor. Bunun bilinmesi lazım” diye konuştu.

Türkiye ile ilişkilere değinen Başbakan Sibel Siber, zaman zaman “hoş olmayan” yayınlar yapıldığını kaydederek, “Biliniz ki bu halk sizi çok seviyor. Bu sevgi ve karşılıklı saygı, güzel mesajlar, hem KKTC, hem de TC’yi daha da güçlendirecek” dedi.

KIYMAZ

GAP Gazeteciler Birliği Genel Başkanı Zeynel Abidin Kıymaz da, geçmişe göre başta altyapı olmak üzere KKTC’de önemli ilerlemeler kaydedildiğini gördüklerini belirtti.

Kıbrıs davasını yakından takıp ettiklerini ve hassasiyet gösterdiklerini, her zaman Kıbrıs Türkü’ne destek olmaya devam edeceklerini ifade eden Kıymaz, “Dünya her ne kadar da Kıbrıs meselesine kulaklarını tıkıyor görünse de, haklıların sonunda galip geleceğine inanıyoruz” dedi.

Kurulan hükümetin başında bir kadının bulunmasının da önemini vurgulayan Kıymaz, “Türk kadınının ilk seçme seçilme hakkı elde ediliş mücadelesinin ardından Sibel Siber hanımefendinin Kıbrıs’ta Başbakan olmasını Kıbrıs Türk toplumunun önemli başarılarından birisi olarak görüyoruz” dedi.

KKTC’nin bir eğitim merkezi olarak görülmeye başlandığını belirten Zeynel Abidin Kıymaz Güneydoğu Anadolu’dan öğrenci akışının armasını beklediklerini söyledi.

Görüşmenin sonundan heyet üyeleri Başbakan Siber’e çeşitli yöresel hediyeler sundu.