“İLANİHAYE BEKLEMEK ZORUNDA KALMAMALIYIZ... TANINMA GÜNDEME GELECEK”

Başbakan İrsen Küçük, toplumlararası müzakereleri desteklediklerini ve görüşmeleri sabırla beklediklerini ancak bunun da bir sonu olması gerektiğini belirterek, “KKTC halkı ilanihaye beklemek zorunda kalmamalıdır” dedi. Küçük, belli bir noktadan sonra beklenen çözüm gerçekleşmezse, KKTC’yi tanıtmanın gündeme geleceğini söyledi.

Başbakan Küçük, bugün öğleden sonra, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği Gençlik Buluşması için KKTC’ye gelen Hamza Akbulut başkanlığındaki Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı ile İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği heyetlerini kabul etti.

Başbakanlıktan yapılan açıklamaya göre Başbakan Küçük kabulde,  KKTC’nin Anavatan Türkiye dışında henüz tanınmamış bir ülke olduğuna dikkat çekerek,  Müslüman ülkelerle ilişkilerin ve bu ülkeler arasında yapılan çalışmaların bu bağlamda büyük önemi bulunduğunu söyledi.

Katkı ve desteklerin KKTC’nin geleceği için büyük önem taşıdığını vurgulayan Başbakan Küçük, bu tür ziyaretlerin KKTC için önemli olduğunu, böyle büyük ve güçlü kuruluşların ülkeyi ziyaretlerinden mutlu olduklarını ve gurur duyduklarını kaydetti.

Başbakan Küçük, toplumlararası müzakereleri desteklediklerini ve görüşmeleri sabırla beklediklerini ancak bunun da bir sonu olması gerektiğini belirterek, “KKTC halkı ilanihaye beklemek zorunda kalmamalıdır” dedi.

Başbakan Küçük, “Belli bir noktadan sonra beklenen çözüm gerçekleşmezse tanıtma gündeme gelecektir” diyerek, bununla ilgili zeminin hazırlanmasının önemine işaret etti ve bu zeminin hazırlanmasında Müslüman ülkelerle olan ilişkilerin büyük önemi bulunduğunun altını çizdi.

Türkiye Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Müslüman ülkelerle çok başarılı ilişkiler kurduğuna dikkat çeken Başbakan Küçük, kurulan iyi ilişkilerle işbirliği yönünde tohumların atıldığını, günü geldiğinde ise bunun meyvelerinin toplandığını dile getirdi.

Anavatan Türkiye’de ekonomik alanda, dış ilişkiler, sanayi, yerel yönetimler gibi birçok alanda başarılı çalışmalar ortaya koyulduğuna dikkat çeken Başbakan Küçük, bu başarılı çalışmalar bir araya geldiğinde bugün Anavatan Türkiye’nin etkin gücünün ortaya çıktığını kaydetti.

Başbakan Küçük, Anavatan’la ilişkilerin her zaman kardeşlik ilişkileri olduğunu ifade ederek,  “Bizim ilişkimiz, Anavatan-Yavruvatan ilişkisidir ve bizlerin Anavatan ve Yavruvatan olmak üzere iki vatanı vardır” dedi.

KKTC’nin kurulduğu süreçte verilen bağımsızlık mücadelesi ve devlet kurma yolunda Anavatanın her zaman desteği bulunduğunu kaydeden Başbakan İrsen Küçük, Kıbrıslı Türklerin atalarının Anadolu’dan geldiğini ve bu ilişkilerin 5-6 asırdan beridir mevcut olduğunu anlattı.

Başbakan Küçük, işadamlarına iş yapması, yatırım yapması için büyük olanaklar sağlandığına dikkat çekerek, ülkede çeşitli alanlarda gelişmeler yaşandığını, özellikle eğitim ve turizm alanında büyük ivme yakalandığını belirtti ve yapılan her yatırımın ülke ekonomisine güç verdiğini kaydetti.

AKBULUT

Kabulde konuşan Türkiye Gönüllü Teşekkülleri Vakfı Başkanı Hamza Akbulut ise, vakıf çalışmaları hakkında Başbakan’a bilgi verdi ve burada bulunma amaçlarını anlattı.

Heyette birçok ülkeden temsilcilerin de bulunduğunu kaydeden Akbulut, çalışmalardan örnekler de verdi. Anavatan Türkiye ile KKTC’nin manevi bağları bulunduğunu ve bu nedenle sivil kuruluşlar olarak KKTC’ni ziyaret etmek istediklerini kaydeden Hamza Akbulut, neler yapabileceklerini ve kardeş devlet KKTC’ye nasıl yardım edebileceklerini de inceleyeceklerini kaydetti.

(GÜL/GUR) FOTOĞRAFLI