“SIKINTILARINI EN AZA İNDRİMEK VEYA ORTADAN KALDIRMAK  HÜKÜMETİMİZİN ÖNCELİKLİ KONULARI ARASINDADIR”

Başbakan Hüseyin Özgürgün, ülkede  5 binin üzerinde engelli vatandaş bulunduğunu belirterek, “Engelli vatandaşlarımızın günlük yaşantılarında karşılaştıkları sıkıntıları en aza indirmek veya ortadan kaldırmak hükümetimizin öncelikli konuları arasındadır” dedi.

Başbakan Hüseyin Özgürgün, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, engelli insanların yaşadıkları sorunların  toplumun da ortak sorunu olduğunun altını çizerek,  engellilerin başkalarına ihtiyaç duymadan hayatlarını sürdürebilmeleri için yaşam standartlarının yükseltilmesi ve toplumsal duyarlılığın oluşturulmasının  oldukça önemli olduğunu kaydetti.

“Onların her anlamda hayata katılımlarını sağlayacak, engelli vatandaşlarımız için sıkıntı yaratan konularda engelleri ortadan kaldıracak düzenlemeleri hayata geçirmek için çalışmalarımız birçok alanda sürmektedir” diyen Başbakan Özgürgün,  bu bağlamda ortaya konan her türlü çabayı desteklediklerini vurguladı.

Başbakan Özgürgün mesajında şunları ifade etti:

“Sağlıklı çalışmalar ortaya koyarak ve kalıcı çözümler üreterek engellilerin yaşamına olumlu katkı yapmak hükümet ve toplum olarak hepimizin sorumluluğudur. Hükümet olarak, engelli vatandaşlarımıza hizmet götüren kamu, özel sektör ve gönüllü sivil toplum örgütlerine her türlü desteği sağlamaktayız.

Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da, toplumumuzun ayrılmaz bir parçası olan engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümüne öncelik vermeye ve toplumla bütünleşmelerini sağlamak için çalışmaya devam edeceğiz.

Bu duygu ve düşüncelerle, tüm engelli kardeşlerimizin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nü kutluyor, tüm engellerin ortadan kalktığı bir ortam, sağlıklı ve huzurlu bir yaşam diliyorum”.