GAÜ VE ULUSLARARASI DİPLOMATLAR BİRLİĞİ ZİRVE ÖNCESİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ

AKPINAR, “ 5 MİLYAR DOLARLIK YATIRIM PROGRAMI HEDEFLENDİ”

 "Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" 28 Kasım Cumartesi Günü Le Chateu Lambousa’da gerçekleşecek.

Uluslararası Diplomatlar Birliği, Avrupa İşadamları Kulübü ve Girne Amerikan Üniversitesi'nin ortaklaşa düzenleyeceği "Barışa giden yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi" öncesi Le  Chateu Lambousa Hotel’de basını bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

GAÜ’den yapılan açıklamaya göre basın toplantısına; GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar, Avrupa İşad Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch, Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Uluslararası Diplomatlar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi ve AB Danışmanı Musa Karademir, Avrupa İşad Kulübü Program Komitesi Başkanı Alice Roch, GAÜ Yöneticiler Kurulu Başkan Yardımcısı Olgun Üstün katıldı.

AKPINAR

GAÜ Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar basın toplantısında yaptığı konuşmada,  Başbakan Ömer Kalyoncu’nun himayesinde “Barışa Giden Yolda Kıbrıs Uluslararası İşbirliği ve Yatırım Zirvesi programlandığını,  28 Kasım’da Türkiye Cumhuriyeti’nden, Avrupa Birliği’nden uluslararası yatırım ajanslarının da katılımıyla çok büyük bir zirve yapılacağını kaydetti.

Akpınar,  iş insanlarının da katkılarıyla çok daha ileri adımlar atılmasına yönelik bir organizasyon gerçekleştireceklerini, 5 milyar dolarlık bir yatırım programı hedeflendiğini KKTC’de hassas ve engellemelerin de olduğu bir dönemde, çok ciddi sayıda uluslararası katılımcının ve iş insanının adada yatırım yapmak üzere yolda olduklarını belirtti.

Akpınar,şunları ifade etti:
“  Bu süreçte tabi ki bizlerin KKTC’nin ve kendi insanlarımızın bu süreci çok ciddi bir hassasiyetle değerlendirmeleri, böylesi bir fırsatı yıllardır yakalayamamış olmanın ve bugün GAÜ olarak ev sahipliği yaparak ne kadar doğru bir adım atıyor olduğumuzu görmeleridir.

Sayın Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız bu yönde oldukça başarılı ve ilgili bir duruş sergilemişlerdir. Hükümetimizin ve devletimizin tüm katmanlarının, iş insanlarının ve ilgili odalarımızın bu sürece katkıları ile ilgili yatırım programını adamızda fiilen oluşmasını sağlamaları bizlerin de tek temennisidir” .

BOZÇELİK

Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye Başkanı Ferhat Bozçelik, Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin 2000 yılında Avrupa Birliği Komisyonu tarafından kurulduğunu  yaklaşık 3 yıldır  İstanbul’da çok aktif olduklarını 12 ülkede  ofisleri bulunduğunu belirtti.

Bozçelik,  4-5 ay önce İstanbul’da Ekonomi Zirvesi düzenlediklerini, 20 milyar dolara yakın çok ciddi bir yatırım ortaya çıktığını Serhat Akpınar’ın  da ısrarıyla zirveyi KKTC’de  yapmayı kararlaştırdıklarını kaydetti.

“Burada sadece yabancı sermayeden yatırımcılar değil aynı zamanda Türkiye’den de çok ciddi yatırımcılarımız olacak” diyen Bozçelik, KKTC AB tarafından tanınmamış olmasına karşın çabalarının sonuç verdiğini ifade etti.

ROCH

Avrupa İşad Kulübü Avrupa Başkanı Zbingniew Roch de konuşmasında gerçekleştirilecek olan organizasyonun tarihi bir an olacağını kaydetti.

Roch, Avrupa Birliği’ndeki dostlarının da Kıbrıs’ta barışı desteklediklerini ve hedeflediklerini   ifade etti.