Ercan’dan yeni evlendiği eşi ile ülkemizde daha zevkli balayı geçirmek düşüncesi ile Türkiye’den aldığı 2 gram 902 miligramlık hintkeneviri ile 3 günlük eşi ile ülkemize gelen zanlı Erhan Karaca tutuklanmasının ardından teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Narkotik ve Kaçakçılığı Önleme müdürlüğünde görevli polis memuru Mustafa Zor olayla ilgili bulguları aktardı. Zor huzurda bulunan zanlı Erhan Karaca’nın Ercan’dan ülkemize giriş yapmak isterken narkotik detektör köpeği Cindy’nin tepki vermesi sonucunda üzerinde yapılan aramada tasarrufunda şeffaf naylona sarılı 2 gram 902 miligram ağırlığında hintkeneviri türü uyuşturucu madde bulunduğunu söyledi. Zor zanlı aleyhine başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun gösterdiği bir teminata bağlanmasını talep etti.

Polis şahadetinin ardından söz alan zanlı Karaca, 3 günlük eşi ile birlikte balayı amaçlı ülkemize geldiğini, bir arkadaşının tavsiyesi üzerine zevkli bir balayı geçirmek için konu maddeyi aldığını suç olduğunu bilmediğini söyledi.

Yargıç Meltem Dündar huzurunda verilen şahadeti ve beyanlar ışığında zanlınınn ilerde görüşülecek davasında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanmasını, haftada 1 gün en yakın polis karakoluna gidip ispati vücut etmesini ve 20 bin TL nakdi teminat yatırması koşulu ile tutuksuz yargılanmasına emir verdi. Yargıç Dündar ayrıca zanlının balayını zevkli geçirmek amacı ile konu suçu işlediğine dair beyanları ve hayatını olumsuz etkileyen bir durum içinde bulunduğunu da değerlendirerek zanlının dava dosyasının 30 gün içinde mahkemeye intikal etmesine de ayrıca emir verdi.