Girne Bölgesi’nde Öztunç Group altında faaliyet gösteren Manner Trading Bakkal Marketler Zincirleri büyük bir vurgun şoku yaşadı.

Yaklaşık iki ay önce fark edilip araştırılmaya başlanan ve hesaplarda tespit edilen açık polise intikal etti.

Şirket içinde Grup şirket müfettişliği tarafından incelemeler başlatıldı.

Konu ile alakalı olarak Grup Şirket müfettişi ile yapılan görüşmede hesaplardaki açığın çok büyük bir meblağ olduğu düşünülmektedir.

Bakkal Marketlerin çalışmakta olduğu 110 tedarikçi firmanın mutabakatlarının yeniden gözden geçirildiğini bildirip, ilk etapta incelenen 10 firmanın 7’sinin kayıtlarındaki ürünler ile ilgili stok farkının olduğu farkedilip evraklar polise teslim edildi. Geri kalan 100 firmanın mutabakatlarının sürdüğü bildirilirken, süregelen zaman içerisinde belirlenecek açıkların da polise intikal edileceği vurgulandı.

06.12.2018 Cuma günü konu ile bağlantılı olarak polis nezdinde ilk tutuklama gerçekleşti. Girne’ye bağlı Marketlerin şubelerinin birinde gerçekleşen tutuklamada, market sorumlusu M.P. (K) tutuklandı.

Tutuklamanın ardından ifadesi alındıktan hemen sonra Girne Kaza Mahkemesi’ne çıkarıldı.

Öztunç Grup Direktörü Şenol Öztunç yaptığı açıklamada; bu süreç içerisindeki üzüntüsünü belirterek çalışmakta olduğu firmalardan büyük bir destek aldığını kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti;

“ Faaliyetimizi aynı şekilde sürdürmekteyiz ve mali açıdan bir problem yaşamıyoruz ancak el birliği ile bu olumsuz olayı atlatacağız ve tüm suçluları adalete teslim edeceğiz.”