Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Türkiye’den gelecek ve “Asrın Projesi” oarak nitelendirilen su projesi kapsamı dahilinde KKTC’de yapımına devam edilen Geçitköy Barajı ve bölgesindeki tesislerde incemelerde bulundu.

Bakan Bakırcı, sırasıyla Güzelyalı Pompa istasyonu, Geçitköy Pompa istasyonu ve  baraj bölgesindeki diğer tesislerle barajı inceleyerek hem tesislerde görevli Türkiye  Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü yetkilileri, hem de KKTC’den yüklenici firmaların yetkililerinden bilgi aldı.

Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Bakırcı’ya ayrıca yüklenici firma tarafından bölgede yapılan çalışmalarla ilgili sinevizyon film de  gösterildi.

BAKIRCI

İncelemeleri sonrası açıklamalarda bulunan Bakırcı, her geçen gün sona yaklaşan bu dev projenin KKTC’deki çalışmalarını yerinde incelemenin heyecanı ve mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.

Anavatan Türkiye tarafından ortaya konan projenin önemine vurgu yapan Bakırcı, dünyada da eşi benzerine az raslanan böyle bir proje sonrası Kıbrıs Türk insanının elde edeceği refah ve mutluluğun “paha biçilemez bir değer” olacağını söyledi.

Bakan Hamit Bakırcı, hafta sonunda Ankara’da Devlet Su İşleri yetkilileri başta olmak üzere çeşitli temaslar yapacağını ve bu temasları sırasında da projeyle ilgili son durum hakkında yetkililerden bilgi alma şansı bulacağını belirterek, daha sonrasında Mardin’de Bakan Veysel Eroğlu’nun davetiyle katılacağı Uluslararası Sulama Forumu’nda da yine konu ile ilgili istişarelerini sürdüreceğini belirtti.

Bakırcı, projenin KKTC ayağında Bakanlığına bağlı dairelerinin sorumluluğunda olan alanlarda çalışmaların en hızlı ve titiz bir şekilde sürdürüldüğünü de ifade etti.