BAKIRCI ANKARA’DA DA TEMASLARDA BULUNDU

 Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hamit Bakırcı, Mardin’de düzenlenecek 1’inci Dünya Sulama Forumu’na katılıyor. Mardin öncesinde Ankara'da temaslar yapan Bakırcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'le de görüştü.

Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun davetiyle Mardin’de düzenlenecek 1.Dünya Sulama Forumu’na katılmak üzere Türkiye’ye giden Bakırcı, Ankara’da bir dizi temasta bulundu.

Hamit Bakırcı, Ankara’da, Türkiye Devlet Su İşleri Genel Müdürü Akif Özkaldı ile bir araya geldi.

Bakanlıktan verilen bilgiye göre, toplantıda Türkiye’den KKTC’ye gerçekleşecek Su İletim Hattı ile ilgili projenin Türkiye ayağı hakkında bilgi alan Bakan Bakırcı, KKTC’deki çalışmaları Özkaldı ile paylaştı.

BAKIRCI ANKARA-MAMAK ÇÖP ARITMA TESİSİNDE İNCELMELERDE BULUNDU

Bakırcı, Ankara - Mamak Çöp Arıtma Tesisi’nde incelmelerde bulunarak tesisi işleten ITC Şirketi’nin Yönetim Kurulu Başkanı Ali Kantur’dan bilgi aldı ve tesisin ünitelerini inceledi.

Türkiye Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcısı Muhammet Balta ile yemekte bir araya gelen Bakırcı, iki bakanlık arasında ileride yapılması hedeflenen çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulundu.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI GÖKÇEK’E ZİYARET

Bakan Hamit Bakırcı, temasları çerçevesinde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’i de makamında ziyaret etti.

Gökçek, belediyenin çevre ile ilgili ortaya koyduğu projeler hakkında Bakan Bakırcı’ya bilgi verdi.

Bakırcı, Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin başarılı çalışmalarını takip ettiklerini belirterek, belediyenin özellikle çevre alanındaki deneyimlerinden her zaman yararlanmak istediklerini dile getirdi.

Bakırcı, ayrıca KKTC Ankara Büyükelçiliği’ni de ziyaret ederek Büyükelçilikte görev yapan personelle tanıştı ve çalışmalarında başarılar diledi.

Ankara temasları çerçevesinde Bakırcı’ya Güzelyurt Milletvekili Menteş Gündüz, KKTC Ankara Büyükelçisi Mustafa Lakadamyalı ve büyükelçilik çalışanları eşlik etti.

YARIN AKŞAM ADAYA DÖNECEK

Mardin’de düzenlenecek 1’inci Dünya Sulama Forumu’na katılacak olan Bakırcı’nın bugün Ankara üzerinden Mardin’e geçmesi, yarın akşam da KKTC’ye dönmesi bekleniyor.