BAKANLAR KURULU’NDAN SOSYAL YARDIM VE ENGELLİ MAAŞI ALANLARLA İLGİLİ KARARLAR

ELEKTRİK VE SU MASRAFLARI İÇİN SOSYAL YARDIM VE ENGELLİ MAAŞI ALANLARA HER AY 100 TL’LİK DESTEK VERİLECEK

OCAK 2018’DE UYGULAMAYA GİRECEK KARARDAN 6 BİN 565 KİŞİ YARARLANACAK

SANER: “UBP-DP HÜKÜMETİ GEREK SOSYAL HİZMETLERDEN YARDIM ALANLARIN GEREKSE ENGELLİLERİN HAYAT KALİTESİNİ YÜKSELTMEK İÇİN ORTAYA BİRÇOK ÇABA KOYUYOR”


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ersan Saner, sosyal yardım ve engelli maaşı alanlara elektrik ve su masrafları için her ay 100 TL’lik destek verileceğini açıkladı.

Bakanlar Kurulu’nun bugün aldığı kararın Ocak 2018’de uygulamaya gireceğini belirten Saner, destekten 3 bin 135 engellinin, 3 bin 430 sosyal yardım alan vatandaşın yararlanacağını söyledi.

Ersan Saner, Bakanlar Kurulu’nun bugünkü toplantısının ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nda basın açıklaması yaparak, 6 bin 565 kişinin yararlanacağı söz konusu kararla ilgili bilgi verdi.

Saner, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na bağlı Sosyal Hizmetler Dairesi’nden sosyal yardım alanlarla Çalışma Dairesi’nden engeli nakdi yardımı alan vatandaşların hayatını kolaylaştırmak için neler yapılabileceği konusunda 2017’nin başından beri bazı çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Bakanlığa bağlı dairelerden yardım alanların elektrik faturalarını indirimli ödediklerini anımsatan Saner, bu vatandaşlardan ilk 250 kilovat saatlik elektrik enerjisi ücretinin yarısının talep edildiğini söyledi.

Saner, sosyal yardım ve engeli maaşı alanların 250 kilovatlık elektriğinin tamamı ve 10 tona kadar olan su harcamaları için 100 TL’lik yardım yapılmasının bugün Bakanlar Kurulu’nda karara bağlandığını aktardı.

Bu kararın alınmasında Başbakan Hüseyin Özgürgün ile Başbakan Yardımcısı ve Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın ciddi hassasiyet gösterdiğini kaydeden Saner, “UBP-DP hükümeti gerek sosyal hizmetlerden yardım alanların gerekse engellilerin hayat kalitesini yükseltmek için ortaya birçok çaba koyuyor. Bakanlığımız da bunları yerine getirmek için uğraş veriyor” dedi.

Saner, bu destekten 3 bin 135 engellinin, 3 bin 430 sosyal yardım alan vatandaşın yararlanacağını kaydetti.

Bu destek için 2018’in ilk ayından itibaren ödenek ayrıldığını belirten Bakan Saner, desteğin 2018 bütçesinde yer aldığını ekledi.

“SOSYAL HİZMETLER DAİRESİ’NİN TÜZÜĞÜNDE DEĞİŞİKLİK YAPMA GÜNDEMDE”

Sosyal Hizmetler Dairesi’nin tüzüğünde değişiklik yapmanın gündemde olduğunu, bu konuda Maliye Bakanlığı ile görüşüldüğünü söyleyen Saner, “Bunu değişikliği gerçekleştirdiğimiz takdirde, Sosyal Hizmetler Dairesi’nde çok farklı, insana dokunan yardımların önünü açmış olacağız” şeklinde konuştu.