Bakan Dürüst: “Güzelyurt, pazarlık konusu bile olamaz!”

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt Geliştirme ve Kalkındırma Derneği’nin (GÜKAD), Kıbrıs görüşmeleri için İsviçre’de bulunan Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı’ya, Güzelyurt’un verilmesi ve federal bölge olması konusunda destek belirten içerikte bir mektup göndermesi konusunda açıklamalarda bulundu.


Bakan Dürüst, bir kabulü sırasında, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamasına, “artık Güzelyurt eski Güzelyurt değildir. Yapılan bunca yatırım, Güzelyurt’un geri verilmesi için yapılmıyor” diyerek, “Güzelyurt, müzakere masasında pazarlık yapılacak bir konumda bile değildir” dedi.


Güzelyurt’un son dönemlerde açılan üniversiteler ile birlikte, büyük bir açılım ve hareketlilik kazandığını belirten Bakan Dürüst, üniversiteler ile birlikte birçok sektörün canlandığını ve şu an da Güzelyurt KKTC’nin bir cazibe merkezi halini almaya başladığını belirtti.


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt halkının, yıllardan beridir, Güzelyurt’un her müzakere sürecinde pazarlık konusu edilmesinden dolayı, huzursuz edildiğini, bundan dolayı, yatırımdan mahrum bir şekilde, sürekli göç veren bir duruma itildiğinin altını çizerek, “artık Güzelyurt’un ve Güzelyurtlu’nun bu mahfus talihi değişmiştir.

Yatırımlarla Güzelyurt artık eski Güzelyurt değildir. Bunun en büyük göstergesi de, Güzelyurt’ta emlak fiyatlarının artış göstermesi, kira bedellerinin artış göstermesi olarak gösterilebilir” dedi.


Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, Güzelyurt’a yatırımların hızla devam ettiğini, Güzelyurt’un ve bölgenin kalkınması, yatırımlarla birlikte hızlı bir artış gösterdiğini vurgulayarak, “Güzelyurt’a hem alt yapı hem de ekonomik anlamda yatırımlarımız devam edecektir” dedi.

“Güzelyurt’un verilmesi söz konusu bile olamaz” diyen Bakan Dürüst, bir antlaşma olacaksa, bu anlaşmanın adil ve eşit olması gerekmektedir. Kıbrıs Türk Halkı bir kez daha göç etmeye zorlanması, kimsenin kabul edeceği bir şey değildir” dedi.