Bağlıköy’de, 29 Eylül Pazar günü “Palüze Günü” etkinliği düzenlenecek.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği’nin, bağ bozumundan sona köylülerin birbirleriyle dayanışma içerisinde gerçekleştirdikleri ve eski köy  hayatında palüze ve sucuk yapma olayını canlandırmak, eski kültürden renkleri günümüze taşımak amacıyla düzenlediği “Palüze Günü” saat 10.00’da açılış konuşmalarıyla başlayacak.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu tarafından yapılan açıklamada, folklor gösterilerinin ve eğlence programlarının yer alacağı etkinlik programına göre, köy meydanına kurulacak kazanlarda palüze pişirileceği, sucuk batırılacağı ve köye gelecek konukların palüze pişirme işlemine katılarak nostalji yaşayacağı, ayrıca gençlerin bu alanda deneyim kazanacağı ifade edildi.

Bağlıköy Eko Turizm Gönüllüleri Derneği 29 Eylül Pazar akşamı ziyaretçilere ayrı bir nostalji yaşatacak. Sat 18.00’den itibaren açık havada sinema olayı günümüze taşınacak. Yaz gecelerinin en renkli eğlencelerinden olan nostaljik sinema gecesi düzenlenecek.

Bağlıköyü ziyaret edecek konukların özellikle park ve trafik akışında sorun yaşamamaları için de gereken önlemlerin alındığı bildirildi. Köye giriş ve çıkış yolları farklılaştırılacak. Bu sayede arabalar girişte veya çıkışta sıkışıklık yaşamadan hareket edebilecek.  

Satılacak ürünlerin de hijyen kurallarına uygun olmasına aşırı titizlik gösterilecek.