Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı, bugün Barolar Birliği’ni ziyaret ederek, Birlik Başkanı Ünver Bedevi ve Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Bağımsız Cumhurbaşkanı adayı Mustafa Akıncı Basın Bürosu’ndan verilen bilgiye göre, Akıncı’ya gönüllülerden oluşan genç avukatlar eşlik etti.

Akıncı görüşmenin başında Barolar Birliği’nin taşındığı yeni binanın hayırlı olmasını diledi ve sivil toplumun güçlendiğini görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Akıncı burada yaptığı konuşmada, “Her şeyi sadece çözüme endeksli düşünmeden, bir yandan çözüm için Kapalı Maraş bölgesinin BM kontrolünde her iki toplumun kullanımına açılması, GSM sistemlerinin bağlanması gibi konuları paralel bir süreçte gündeme getirebileceğimiz gibi, kendi düzene sokma konusunda da çözümü beklemeden bir şeyler yapabiliriz” dedi.

“Ekonomisi ve demokrasisiyle daha güçlü bir yapı bizi gelecekte federal bir çözümde çok daha güçlü ve hazır kılar, Avrupa Birliği süreçlerinde de daha rekabetçi yapar. Tüm bunlar birbiriyle ilişkili konular, ancak hepsi sonunda gelip adalete dayanır. Adaletin olmadığı yerde hiçbir şeyin huzuru, güveni olmaz” şeklinde konuşan Akıncı, görüşmede ‘Dört Boyutlu Siyaset’ başlığında özetlediği temel ilkelerini Başkan ve üyelere aktardı.

Akıncı, önümüzdeki beş yılın Kıbrıs için son derece önemli olduğunu ifade ederek, onun için iki tarafın da haklarını gözetecek bir uğraş vereceklerini söyledi.

Yerel yönetim seçimlerinden bu yana Karpaz’dan Yeşilırmak’a kadar dolaşarak halkın nabzını tuttuğunu belirten Akıncı, seçim sonuçlarından umutlu olduğunu dile getirdi.

Kıbrıs sorununun çözülmesi gerektiğine işaret eden Akıncı, çözüm olmadan içte yaşanan bazı sorunların her şeyiyle bitmeyeceğinin bilincinde olduğunu belirtti.

Halk ve sivil toplumla ilişkiyi koparmamak gerektiğinin de altını çizen Akıncı, “sizleri bu bağlamda çok önemli bir kuruluş olarak addederim çünkü Cumhurbaşkanlığı kesinlikle hukuk devletini gözetmek durumunda olan bir makam. Umarım o şansı bulur ve bu toplumun, geleceğini, evrensel değerler ve adaleti gözeterek birlikte şekillendiririz” dedi.

Akıncı dün akşam ise; sırasıyla Geçitköy, Kayalar ve Sadrazamköy’ü ziyaret ederek yurttaşlarla bir araya geldi.

Ziyaretlerinde temel ilkelerini anlatan Akıncı, yurttaşlarla sohbet ederek sorularını yanıtladı.