Merhumun acılı ailesi, İnsanın son terfilerin açıklanmasının ardından, günlerdir uyku uyumadığını ve sürekli stresli olduğunu söyledi. Yakınları, Özer İnsanın kalp ile ilgili hiçbir rahatsızlığı olmadığını söylerken, “Onu, öldüren bu devlettir. Senelerdir bu üzüntüyle yaşadı. Son terfiler ise onu yıktı” dedi

CENAZEYE GELMEYİN: Özer İnsanın oğlu Evren İnsan, babasının ölümünden terfileri yapanları sorumlu tutarken, bugün yapılacak cenazeye kimsenin üniformasıyla gelmemesini istedi. İnsan, babasının günlerdir gözüne uyku girmediğini kaydetti ve buna sebep olanları affetmeyeceğini dile getirdi


HAKSIZLIK: İnsan, geçtiğimiz dönemlerde kendinden kıdemsiz bir müfettişin başmüfettiş olarak atanmasını yargıya taşıyarak hakkını aramıştı. Mahkemenin kendisini haklı bulmasına rağmen İnsan, bu dönemki terfilerde de umduğunu bulamamış ve başmüfettiş olmayı beklerken, terfi alamamıştı


Yenierenköyde sakin polis müfettişi Özer İnsan, dün geçirdiği kalp krizi sonucu yaşamını yitirdi. Kasım 1955 doğumlu 58 yaşındaki Özer İnsan, dün evde rahatsızlanarak önce Yenierenköy Sağlık Ocağına oradan da Mağusa Devlet Hastanesine götürüldü. İnsan, yolda yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İnsan, bugün Yenierenköyde toprağa verilecek.
Özer İnsan, uzun zamandır polis terfileri ile ilgili sıkıntı yaşıyordu. Havadis Gazetesi de 5 Eylül tarihli sayısında, İnsanın yaşadıklarını habere yansıtmıştı.

İnsan, geçtiğimiz dönemlerde kendinden kıdemsiz bir müfettişin başmüfettiş olarak atanmasını yargıya taşıyarak hakkını aramıştı. Mahkemenin kendisini haklı bulmasına rağmen İnsan, bu dönemki terfilerde de umduğunu bulamamış ve başmüfettiş olmayı beklerken, terfi alamamıştı.

2002de başlayan süreç... Üç gündür gözüne uyku girmedi
İnsan, 2002 yılında yapılan terfilerde kendisine haksızlık yapıldığı iddiasıyla dava açmış, dava süreci 10 yıl sürmüştü. Sonuç olarak en üst mahkeme konumundaki Yüksek İdare Mahkemesi İnsanın haklı olduğunu karar altına almıştı.
İnsan, 2 Eylülde açıklanan son terfilerde ise yine umduğunu bulamadı. Merhumun acılı ailesi, İnsanın son terfilerin açıklanmasının ardından, günlerdir uyku uyumadığını ve sürekli sterli olduğunu söyledi. İnsanın yakınları, Özer İnsanın kalp ile ilgili hiçbir rahatsızlığı olmadığını söylerken, “Onu, öldüren bu devlettir. Mahkeme süreci onu çok yordu. Senelerdir bu üzüntüyle yaşadı. Son terfiler ise onu yıktı, kalbi bu acıya dayanamadı. Şimdi bu atamaları yapanlar, onu bu haksızlığa uğratanlar yataklarında nasıl rahat uyuyacaklar?” diye isyan etti.

İnsan: Cenazeye tek bir üniformalı gelmesin
Özer İnsanın oğlu Evren İnsan, babasının ölümünden terfileri yapanları sorumlu tutarken, bugün yapılacak cenazeye kimsenin üniformasıyla gelmemesini istedi. İnsan, babasının günlerdir gözüne uyku girmediğini kaydetti ve buna sebep olanları affetmeyeceğini dile getirdi.

1998 yılından beridir müfettiş
Özer İnsan, 1977 yılında polis memuru olarak göreve başladı ve 1987 yılında polis çavuşu, 1993 yılında müfettiş muavini, 1998 yılında müfettiş olarak Polis Genel Müdürlüğünde görev yapıyordu. 1998 yılından beridir müfettişlik görevini yürüten İnsan, kıdem sıralamasına göre başmüfettiş olması gereken kişiler arasında yer alıyordu.

“Ani ve gayri tabi ölüm”
Polis Müfettişi Özer İnsanın ölümü ile ilgili basın açıklaması yapan Polis Genel Müdürlüğü, “08.08.2013 tarihinde, saat 13.00 sıralarında, Yenierenköyde sakin Özer İnsan (E-57), rahatsızlanarak kaldırıldığı Yenierenköy Sağlık Ocağında yapılan ilkyardım tedavisine müteakip ambulans ile Gazimağusa Devlet Hastanesine sevk edildiği sırada yolda yaşamını yitirmiştir. Soruşturma devam etmektedir” ifadelerini kullandı. Müfettiş İnsan ile ilgili, mesleki bir bilginin verilmemesi ve Polis Basın Subaylığının daha fazla bilgi vermemesi dikkatlerden kaçmadı.

HAVADİS/Gizem ÖZGEÇ