Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası’nın (KTEZO) davetlisi olarak ülkeye gelen Aydın Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği, eğitim ve istişare toplantılarına katıldı.

KTEZO’dan verilen bilgiye göre, program kapsamında Aydın Esnaf Odaları Birliği Başkanı Selahattin Çetindoğan ve Yönetim Kurulu Üyeleri Kaya Artemis Otel’deki eğitim toplantısının yanı sıra KTEZO Başkan ve heyetinin eşliğinde Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığı’na da nezaket ziyaretinde bulundu.

Kıbrıs Türk Esnaf ve Zanaatkârlar Odası Başkanı Mahmut Kanber, Kaya Artemis Otel’de gerçekleşen eğitim toplantısının açılış konuşmasında, her iki odanın yaşamakta olduğu sorunlar ve çözüm önerileri üzerine istişarelerde bulunduklarını kaydetti.

Her iki kurumun karşılıklı olarak başlatacağı çalışmaların çok faydalı olacağı inancını taşıdığını aktaran Kanber, düzenlenen ziyarete karşılıklı olarak deneyimlerini paylaşma fırsatı yakaladıklarını, bu sayede mesleki teknik ve çıraklık eğitim sistemleri konusunda ortak fikirler ile çalışmalarını geliştirme amacı taşıdıklarını söyledi.

Aydın ilinin bulunduğu coğrafik yapıdan dolayı turizm ile iç içe olmasına rağmen Aydınlı esnaf ve zanaatkârın turizm gelirlerinden yeterince faydalanamadığını bildiğini kaydeden Kanber, bu noktada ülke esnaf ve zanaatkârının da aynı sorunları yaşadığını, turizm gelirinden payına düşeni alamadığını kaydetti. Kanber, bu konuda çözüm bulmak için ortak çalışma yapabileceklerini ifade etti.

Kanber, Türkiye’deki tüm oda, birlik ve federasyonlara, eğitim ve istişare toplantılarını yapmak adına KKTC’ye davet etti. Kanber, Aydın Odalar Birliği Başkan ve heyetini ülkede ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını da belirterek, kendilerinin de yapılan eğitim ve istişareler çerçevesinde Aydın’a bir çalışma ziyareti gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.