YARIN  “AB’NİN HİKAYESİ” KONULU HİKAYE ANLATIMI GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Avrupa Günü kutlamaları devam ediyor… Bu bağlamda yarın  “Avrupa Birliği’nin Hikayesi” konulu hikaye anlatımı gerçekleştirilecek.

AB Bilgi Merkezi’nden yapılan açıklamaya göre etkinlik 11:00 – 13:00 saatleri arasında AB Bilgi Merkezi’nde yer alacak.

6-12 yaş grubu tüm çocuklara açık olacak olan etkinlikte Avrupa Birliği’nin hikayesi, kurumları ve AB’nin ne yaptığı anlatılacak.

Bu etkinlik ile AB Bilgi Merkezi, Avrupa Birliği’nin tarihi, Avrupa Günü’nün (9 Mayıs) neden kutlandığı ve Avrupa Birliği’nin aslında Avrupa’da barış ve birliğin kutlaması olduğu ile ilgili farkındalığın  artırılmasını amaçlıyor.

Ayrıca insan onuru, özgürlük, demokrasi, eşitlik, hukukun üstünlüğü ve insan haklarına saygı gibi Avrupa Birliği’nin değerleri hakkında farkındalığı da artırmak amaçlanıyor.

Hikaye anlatımı seansı, çocukları bilgilendirmek ve onların soru sormalarını teşvik etmek için görsel sunumlar içerecek.

Etkinlikler arasında ayrıca  yüz boyama ve katılımcılara ikramlar da yer alacak.

Avrupa Günü etkinlikleri Mayıs ve Haziran boyunca devam edecek ve  13 Haziran Cumartesi günü 16:00 – 20:00 saatleri arasında, AB Elçilik temsilcilerinin ve sivil toplum örgütlerinin katılımı ile  Selimiye Meydanı’nda gerçekleşecek büyük bir etkinlikle sona erecek.

Etkinlikte, sivil toplum örgütleri ve elçilikler çevre temalı AB finansmanlı projeleri hakkında bilgi de dağıtacak.

Daha detaylı bilgi  için AB Bilgi Merkezi’ne Facebook sayfasından (f/abbilgi), 228 2577 numaralı telefondan veya 11A Hasene Ilgaz Sokak, Köşklüçiftlik Lefkoşa adresinden ulaşılabilinir.