“POLİS’İN İÇİNDE DEDİKODU MEKANİZMASI İŞLİYOR”
Hakan Yıldırım’ın sunduğu programa katılan Avukat Hasan Yücelen, “FETÖ” konusunda önemli değerlendirmelerde bulunurken, polisin içersinde sıkıntılar yaşandığına dikkat çekti.

Ülkenin tanınmış avukatlarından Hasan Yücelen geçtiğimiz hafta Hakan Yıldırım’ın sunduğu programa katıldı. Yücelen’in gündeminde ülke içi sorunlar ve müzakereler vardı. Ülke içi sorunlarda özellikle FETÖ konusunu irdeleyen Yücelen önemli açıklamalarda bulundu. Yücelen, FETÖ konusunda bir adım yol alınmadığını vurguladı, bunun yanında polis içersinde bu başlık altında ciddi sıkıntıların yaşandığına dikkat çekti.

“TUTUKLU HAKKI YOK”
“Polis teşkilatınının sıfırdan ele alınması gerekiyor.” Diyen Yücelen, tutuklu haklarının olmamasından şiikayet etti. Tutukluların ailesi ile görüşmemesini, ifade şekillerinin düzenlenmediğini iddia eden Yücelen, işlemlerin iki dudak arasında yapıldığına dikkat çekti. Yücelen, bu konuların ele alınması gerektiğini, bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ancak poliste bununla ilgili bir hazırlık olmadığını da vurguladı.

“CADI AVI VAR”
Hasan Yücelen’in ortaya koyduğu en çarpıcı iddia da FETÖ soruşturması ile ilgili. “Türkiyede yaşanan o acı darbe adımının burada biz acaba nasıl çıkarını elde ederiz, biz burda nasıl bir menfaat sağlarızı konuşuyoruz.” Diyen Yücelen sözlerine şu şekilde devam etti:

“Sürekli dile getiriliyor, Kıbrısta da FETÖ ile ilgili soruşturma yapıldığını söylüyorlar. Türkiyede olayın üzerinden bir yıl geçti. Türkiyede bazı noktalarda tespit edilenlerle ilgili anında adım atıldı ancak bizim ülkemizde malesef varsa da ortaya çıkmıyor, yoksa da anlatılmıyor. Bu durum birileri tarafından kullanılacak şekle getiriliyor. Geçenlerde bana polisle ilgili bir bilgi geldi. Poliste parlak bazı polis memurları var, üst düzey yetkililer var. Şimdi bu yine polis teşkilatı içersinde başkaları tarafından bu leke yapıştırılarak belli bir çıkar elde edilmeye çalışılıyor. Nedir bu, daha önce terfi sırasında yer açmışsa kendine, şimdi sürekli bir karalama kampanyası. Ve bir yıldır dedikodu dolaşıyor. Polisin içinde büyük huzursuzluk var.

Sürekli bir soruşturmadan bahsediliyor. Görevden alınan yok, bir yıldır kimseyle ilgili atılan adım yok ancak dedikodu var. Şimdi ağustosta bir adım atılacak, ağustosu bekleyin diyorlar. Eğer bir tespit varsa, bu dedikodu furyasının bu kadar çalışmaması gerekiyordu. Ben burdan sesleniyorum, sayın Başbakan, Polis Genel Müdür ve yetkililerine de sesleniyorum. Artık bu FETÖ ile ilgili birşey varsa bize aktarın, yoksa da artık bunun önüne geçin. Bu cadı avına döndü. Herkes bir birini karalıyor, aynı birimde çalışan insanlar bir birine güvenmiyor.”

“SORUŞTURMALAR ADİL Mİ?”
Soruşturmanın şekline de değinen Yücelen “ Bir de çarpık bir nokta var, aynı teşkilatın içinde olan insanlar, aynı teşkilatın içinde olan insanların soruşturmasını yapıyor. Bu insanların bir biriyle husumetleri olabilir, başka sıkıntılar olabilir. Bu sıkıntı doğurur. Bu nasıl adil bir soruşturma olabilir? Bununla ilgili Bakanları Kurulunun bağımsız soruşturma memurları ataması gerekiyor. Düzgün olarak biz de gerçek neyse bilelim. Bu durum birileri tarafından kullanılmaya çalışılıyor, bu kadar net. Biz hukuk devletinde yaşıyoruz, gayrı meşru soruşturma olamaz. Birileri, birilerine bunu yapıştırmaya çalışıyor, neden, çıkar elde etmek için. Bir yılı geçen bir süreç, varsa çıksın. Poliste güven bunalımı var, aynı birimde çalışan insanlar bir birine güvenmiyor ve dedikodu yapıyor. Daha önce mahkemere düşen terfiler var, onlar bile FETÖ örgütüne dayatılmaya çalışılıyor. Bu olayların hepsi Poliste yaşanıyor. Şu anda yapılan sadece dedikodu. Aynı birimde polisin içinde var olan kişiler, soruşturma hakkı veriyor. Bu konu sıcak tutulmaya çalışılıyor. Bir de soruşturmayı yapan kişilerin kapasiteleri nedir?” dedi.