Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, hedefler konmadan ilerlemenin olamayacağına dikkat çekti ve geçmişte ki hükümet dönemlerinde ortaya koydukları hedeflere bugün ulaşıldığını şimdi ise daha da ileriye yönelik olarak hedeflerin konması gerektiğini söyledi.

Ekonomi ve Enerji Bakanı Sunat Atun, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesinin kariyer günlerinin açılış konuşmasını yaptı.

Atun, konuşmasında insan hayatının ilk kariyer planlamasının üniversite yıllarında başladığına dikkat çekti ve köye dönüşen dünyada artık kavramların değiştiğini gençlerinde buna göre hazırlık yapmaları gerektiğini söyledi. Eskiden küçük balığın büyük balığa yem olduğunu anlatan Bakan Atun” şimdi devir değişti, şimdi hızlı hareket eden kazanıyor. Bugün dünya kocaman bir küresel köy halinde. Kim daha iyisini, hızlısını ve ekonomik olarak kabul görenini yapıyorsa onun yaptığı ürün dünyanın her yerine ulaşabiliyor. Herkes her yere ulaşabiliyor artık. İnsanlar en iyi işi en iyi ücretle ve en iyi kariyer geleceğini vaat eden ülkede yapıyor. Dolasıyla da göç kavramı da artık değişti. Günümüzde göç kavramı sadece güvenlik gerekçesi ile yer değiştirmede kullanılıyor”

Atun, gençlerin ve genç fikirlerin desteklenmesine inandıklarını bu yönde de çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Atun” bakın biz bakanlık olarak genç fikirleri desteklemek için KOBİGEM ile birlikte programlar düzenliyoruz. Burada pozitif ayrımcılık yapıp kadın ve genç girişimcilerin projelerine değerlendirmelerde ek puan veriyoruz. Bu tür programları arttıracağız” dedi.

Uluslar arası Kıbrıs Üniversite Rektörü Prof. Dr. Halil Nadiri’ye de teşekkür eden Atun, öğrencilere kariyer planlamalarında başarılar diledi.