Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, bakanlık ve Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde düzenlenen “Kardeş Okul Projesi” kapsamında Cumhuriyet Lisesi ile kardeş okulu Adana Anadolu Lisesi öğrencileri ve öğretmenlerini kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre kabulde, bakanlığa bağlı daire müdürleri de hazır bulundu.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı Müsteşarı Rauf Ataöv, KKTC ve Türkiye’de eğitim gören öğrencilerin her iki ülkeyi yakından tanımaları ve iki kardeş ülkenin gençlerinin birbiriyle yakınlaşmaları amacıyla bu projenin hayata geçirildiğini ifade ederek, projenin iki aşamalı olduğunu belirtti.

Projede ilk aşamada; ortak kültüre sahip iki kardeş ülkenin gençlerinin her iki ülkeyi ve kültürünü yakından tanımaları, yakınlaşmaları ve güçlü bağlar kurmalarının amaçlandığını, ikinci aşamada ise; kardeş okulların iyi ve örnek uygulamaları paylaşmaları ve birlikte ortak çalışmalar yapmalarının planlandığını söyleyen Ataöv, “kardeş okul projesi ile gençler arasında dostlukların kurulması ve kaynaşmaları yolunda bir kıvılcım yakılacağını” kaydetti.

Proje kapsamında Adana Anadolu Lisesi öğrenci ve idarecileri Cumhuriyet Lisesi ev sahipliğinde misafir edilerek, ülkemizin tarihi ve kültürel yerleri gezdirilecek.