İLK DERS TURİZM VE ÇEVRE BAKANI FİKRİ ATAOĞLUNDAN

ATAOĞLU: “BU KÜLTÜRÜ YÜRÜTECEK VE YAŞATACAK OLANLARSINIZ”

Eco-Bio Agro turizm İşletmesi Nitovikla’da 2017-2018 dönemi “Kıbrıs Mutfağını ve Kültürünü Öğreniyorum” projesi Güzelyurt Özgürlük ilk okulu ile başladı. Projenin açılışını Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu yaptı.

Açılışa KTOES Genel Sekreteri Şener Elçil, Belçika’da agro turizm ve tarım ile uğraşan Kristien de Bootd ve Mehmetcik Belediye Başkanı Cemil Sarıcizmeli katıldı. Büyük bir çoşku ve heyecanla başlayan projede ilk dersi Turizm ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu Verdi. 79 öğrenci ve 10 öğretmen ile başlayan ilk derste Ataoğlu “ Sizler bu ülkenin birer turizm elçisi olma yolundasınız. Bugün alacağınız Kıbrıs Mutfağı ve Kültürü uygulamlI eğitim sonrası bu kültürü yürütecek ve yaşatacak olanlarsınız dedi.” Ataoğlu sözlerine “ Bugün bu kültürün uygulanması ve yürütülmesi ve yaşatılması için biz kendimize düşen görevi en iyi bir biçimde yerine getirmeye hazırız. Siz öğrencilerimize ve veliler ile öğretmenlerimize sağlamış olduğumuz ulaşım katkısından dolayı son derece mutluyuz. Bizler kültürümüzün yaşatılmasına ilave olarak çevremizin de korunması ve çevre farkındalığının da yaratılması konusunda okullara yönelik hazırlamış olduğumuz çebre kitabımız ve eğitimimiz ile çevre – kültür bağlamındaki katkılarımızı en üst seviyeye çıkartma azmindeyiz dedi. Ataoğlu Nitovikl’da başlatılan bu özel ve anlamlı projede 2012017 döneminde verilen eğitimde 2100 öğrencinin eğitim almasının küçümsenemeyecek bir rakam olduğunun da altını çizdi.

Bu yılki hedefin 3000 öğrenci olacağını belirten Ataoğlu bu rakamın daha da çok artması için gereken katkının verileceğini söyledi.

Bu projeyi yaratan ve uygulayan Zekai Altan ve eşi Kader Altan’a teşekkürlerini belirtti.

Ataoğlu Nitovikla’da turist olarak bulunan Belçikalı agro turizmci ve organic tarımcı Kristien de Boodt ile de özel olarak görüşerek görüş alış verişinde bulundu. Nitovikla’da turist olarak kalan Kristien’nin Nitovkla’da Zekai Altan ile çevre-kültür çalışması ile organic bahçe çalışmaları hakıkında bilgi aldı. Eco-agro turizmin ne kadar önemli olduğunun da altını çizen Ataoğlu Kristien bu modele yönelik çok önemli bir örnektir dedi. Çevrenin korunmasında ve kültürün sürdrülmesinde agro-eco turizmin de geliştirilmesi için elden gelen tüm çabaları ve olanakları zorlayacağını ve bu modelin hak ettiği bir biçimde yaşaması ve gelişmesi için her türlü- çaba ve yasal düzenlemeleri yapacağını belirtti.