Askeri Kampı Soyanlar Yandı

 Kıbrıs Manşet Özel Haber
Evrim Kamalı


Lefkoşa’da Askeri kampa girerek hırsızlık yapan zanlılar Erdoğan Topaloğlu ve Ali Sâriler teminata bağlanmak üzere dün mahkeme huzuruna çıkarıldılar.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Lefkoşa Adli Şubede görevli polis memuru Sevki Arkoç olayla ilgili bulguları aktardı. Arkoç huzurda bulunan zanlılar Erdoğan Topaloğlu ve Ali Sariler’in 2. Piyade Taburunun gözetimindeki bölgeye izinsiz olarak girerek malzeme deposunun kapısını kırdıktan sonra içeride muhafaza edilen 2 adet klima iç ve dış ünitesi, 10 adet yangın tüpü, 1 adet 10 tonluk kriko, 8 adet 24 voltluk el tipi projektörü sirkat ettiklerini söyledi. Polis zanlıların mesele ile ilgili olarak şahadet verdiklerini ve iki adet klima iç ve dış ünitelerini aldıklarını kabul ettiklerini söyledi. Polis zanlılar aleyhine askeri yasak bölgeyi ihlal, bina açma, hırsızlık ve sahtekârlıkla para temini suçundan dava getirildiğini belirtti. Zanlılar aleyhine başlatılan soruşturmanın henüz tamamlanmadığını ancak etki etme olasılıklarının kalmadığını belirterek uygun bir teminata bağlanmalarını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu zanlıların ilerde görüşülecek davalarında hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışı çıkışlarının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber birer kefilin 60 bin TL değerinde kefalet senedi imzalaması koşulu ile tutuksuz yargılanmalarına emir verdi.



......