“AŞK” HEM KALP, HEM CEP YAKACAK


14 Şubat Sevgililer Günü... Bu özel gün, başta çiçekçileri, çikolata satıcılarını, kuyumcuları, otelleri, restoranları, uçak şirketlerini ve daha pek çok satıcıyı, sevgililerden daha mutlu etse de sevgiye adanmış bir gün. Ülkemizde birçok sektör “Sevgililer Günü”ne odaklandı. İndirim kampanyaları düzenleyen sektör temsilcileri sevgililer pastasından pay almak istiyor. Sevgililer Günü’nde sevgiliye yapılacak bir jestin bedeli, dar gelirlilerin bütçesini de zorluyor.

 Sevgililer Günü nedeniyle birçok dükkânda fiyatlar artarken, bazılarında ise fiyatlar değişmedi.
Ülkemizde en mütevazı bir hediyenin bedeli 2 TL’den başlıyor.
Sevgililer Günü yüzünden KKTC’de hediye fiyatlarının artması nedeniyle “aşkın gözü kör” deyimi, “Fiyatlar karşısında gözler dört dönüyor” gerçeğini ortaya koyuyor. Sevgililerin sembolü gül...

Sevgililer Günü’nde tek gül 10 TL, kutuda gül ise 20 TL. Bu özel günde, çiçeğe olan talebin artması, çiçek fiyatlarını da bir anda yükseltti. Ancak, Lefkoşa’daki bazı çiçekçilerin gülün fiyatını değiştirmediği görüldü. Lefkoşa, Girne, Gazimağusa ve Güzelyurt’taki çiçekçiler, restoranlar, oteller ve pastaneler “Sevgililer Günü” heyecanı yaşıyor.

Hollanda’dan getirilen laleler ve orkideler de hazır…
Çiçekçilerde, en çok rağbeti gören gül, karanfil ve saksı çiçekleri için yoğun sipariş alınıyor. Saksı çiçekleri 20 ile 200 TL arasında değişiyor. Bu rakamlar “sembolik” hediyeler için. Daha büyük hediyeler içinse “Sevgililer Günü’nün” faturası daha kabarıyor. Sevgilisine, ülkemizde üretimi yapılmayan çiçek veya orkide göndermek isteyenler, kutuda 80 ile 100, dalda 150, saksıda ise 250 TL arasında değişen bir miktarı gözden çıkarmak zorunda.

Ülkemize Hollanda’dan ithal edilen rengarenk orkidelere yoğun talep olduğu belirtiliyor. Sevgililer Günü için hazırlanan hediyeler arasında yer alan tek taş pırlanta yüzüğün fiyatı da taşın karat değerine göre 700 dolar ile 25 bin dolar arasında değişiyor. Baş başa yenecek romantik bir akşam yemeğinin bedeli ise 80 ile 250 TL arasında. Çiçekçiler, Sevgililer Günü dolayısıyla işlerin iyi gittiğini belirterek, geçen yıla göre bu yılı da yoğun geçirmeyi beklediklerini belirtti. Yoğun ilginden memnun olduğunu ifade eden çiçekçiler, insanların sevgisine sahip çıktığını söyleyerek, özellikle gül ve orkidelere talep olduğunu ifade etti

Aşkınızı göklere çıkarma zamanı



Pegasus yüzde 50 indirimli
Pegasus, Sevgililer Günü kampanyasında ise yüzde 50 indirim uyguluyor. Pegasus, Sevgililer Günü hazırlıklarına iddialı başladı. Belirtilen günlerde alınan iki kişilik biletlerde yüzde 50 indirim yapılacak. Kıbrıs hariç tüm Türkiye çıkışlı ve varışlı yurt dışı hatlarında geçerli olacak kampanyada uçuş tarihleri 8 Şubat­ 20 Haziran 2016 arasında olacak. İndirim kampanyası toplam 10 bin adet koltuk ile sınırlı olurken, bu durum direkt uçuşlar için geçerli. Kampanya sadece flypgs.com, Pegasus mobil site ve uygulamadan alınan biletlerde geçerli.

Onur Air’dan uçak bileti kampanyası
 Onur Air da uçak biletlerinde 14 Şubat 2016 Sevgililer Günü’ne özel kampanya yaptı. Onur Air, alınacak 2. bileti hediye ediyor. Onur Air, facebook sayfasında bulunan Sevgililer Günü sorusuna doğru cevap veren herkese 2. bilet hediye fırsatı sunuyor.


Ülkemizde Sevgililer Günü için hediye fiyatları: 

Karanfil 2
Tek gül 10
Kutuda tek gül 20
Kalp şeklindeki özel kutuda gül 80­ -300 arası
Kutuda orkide 80­-100
Vazoda laleler 75
Dalda orkide 150
Saksıda orkide 95-­250
Saksı çiçekleri 20 ile 200
Yurtdışına tek gül: Türkiye 90,
Avrupa 75 Euro
Özel sevgililer günü ayıları 40­-200
Balonlar (gazlı) 30­ 80
Ses kaydedici özel balonlar 80
Müzikli özel balonlar 60
Kalp yastık 25-­90
Çanta içerisinde ayı ve gül 35-70
Minyatür gül tazminler 75
Özel vazoda tanzimler 200-­600
Yüzük 65 ­- 1700
Pırlanta 250 ile 1950
Parfüm 45­-500
Otel eğlenceleri ve yemek 60­ -250 







Ali CANSU- KIBRIS

...............................