Kıbrıslı iş adamı Asil Nadir'in cezasını Türkiye'de çekmesi için ödenen 5 milyon sterlinlik tazminatın perde arkasından Nadir'in annesi Safiye Nadir çıktı.

ANNESİ BAGANA'YI ARADI

92 yaşındaki Safiye Nadir, KKTC'nin Gönyeli Kanlıköy bölgesinde bulunan 311 dönüm arazisini, Onur Air'in sahibi Cankut Bağana'ya ipotek etti. Bagana da 5 milyon Sterlin tazminatı, Asil Nadir için ödedi.

KENDİ MAL VARLIĞINI İPOTEK ETTİRDİ

İlerlemiş yaşına rağmen KKTC'de hayır işleri ile uğraşan ve efsane bir isim olan Safiye Nadir, ''Asilkan'' olarak hitap ettiği oğlunu Londra'daki cezaevinden kurtarmak için kendi mal varlığını ipotek etti. Asil Nadir'in de KKTC'de sahibi bulunduğu gazeteler ve TV'den oluşan medya grubunu ipotek ettiği öğrenildi.

PARA ÖDENMEZSEYDİ 16 YIL YATACAKTI

1993'te dolandırıcılıkla suçlandığı İngiltere'den KKTC'ye kaçan, 7 ay önce ise aklanmak için Londra'ya dönen Asil Nadir'in iade yolu açıldı. Nadir, Türkiye'ye gönderildiği takdirde 10 yıllık cezasını elektronik kelepçeyle çekecek. 70 yaşındaki Nadir, zimmetine para geçirerek şirketin iflasına yol açmak ve hissedarlarını mağdur ettiği gerekçesiyle İngiltere'de 10 yıl hapse mahkûm olmuştu.

İngiliz mahkemesi, halen Londra'da cezaevinde bulunan Nadir için mağdur ettiği yatırımcılara 5 milyon Sterlin tazminat ödemesi durumunda cezasının geri kalanını Türkiye'de çekmesini kararlaştırdı. 5 milyon sterlini de eski arkadaşı ve Onur Air'in sahibi Hamit Cankut Bagana ödedi. Nadir, bu para ödenmese, 10 yıl hapis cezasına ek olarak 6 yıl daha cezaevinde kalacaktı.



Kaynak :  http://www.haberedikkat.com/Haberler/65703/asil-nadiri-annesi-kurtardi