Arda’nın Ölümü İle İlgili Soruşturma Büyüdü

Meselede 150 paket bonzai ele geçirildi

Evrim Kamalı
KIBRIS MANŞET ÖZEL HABER

Arda Erkan’ın ölümü ile ilgili olarak başlatılan soruşturma kapsamında Narkotik ekipleri 147 paket yani 441 gram centetik cannabionit ele geçirdi. Mesele ile ilgili olarak zanlılar 17 yaşındaki S.K, Şakircan Özselmanoğlu, Erol Tayfur, Doğuş Erzem, Mustafa Kavaz’ı tutuklayan polis dün mahkeme huzuruna çıkarıp aleyhlerinde soruşturma maksatlı 2 gün tutukluluk aldı.

Mahkeme zanlı S.K’nin yaşının küçük olmasından ötürü kapalı oturum yapılırken mahkemeden edindiğimiz bilgiler meselenin soruşturmasının başladığı ilk günlerde Arda ile uyuşturucu madde kullandıkları gerekçesi ile teminata bağlanan zanlılar S.K ile Şakircan Özselmanoğlu’nun polise ilk etap da yalan beyanda bulunduklarının tespit edildiği ve yeniden ifadelerine başvurulması üzerine olay gecesi yanlarında Erol Tayfur’un da olduğunun ortaya çıktığını öğrendik. Arda’nın araç içerisinde öldüğünü anlamaları üzerine daha önceden sabıkaları olduğu için Tayfur ve Özselmanoğlu’nun Arda’yı hastaneye götürmekten çekindiğini ve Arda’yı hastaneye S.K’nin götürdüğüde aldığımız bilgiler arasında. Ayrıca Arda Erkan’nın kayıp olan telefonunun zanlı Şakircan’ın aracında bulunduğunu ve Erol Tayfur ile anlaşarak telefonu Marmara bölgesinde bir yere gizlediklerini yapılan soruşturmada telefonun yerinin öğrenildiği ve emare olarak alınarak incelenmesinin yapılacağını öğrendik.

Mesele ile ilgili olarak yapılan soruşturmada o gece zanlı Erol Tayfur’un Arda Erkan ile o gece içtikleri haplardan zanlı Mustafa Kavaz’dan 3 adet aldığını ve ikisini kendisin birini de Arda’nın içtiğini söylemesi üzerine yapılan soruşturma kapsamında Mustafa Kavaz da tutuklandı. Zanlı Erol Tayfur’un ayrıca aynı gün yine bir adet sarma sigara içerisindeki “sentetik cannabinoid” türü uyuşturucu maddeyi S.K, Şakircan Özselmanoğlu , Doğuş Erzem ve Arda Erkan’a verdiği ve birlikte içtikleri tespit edildi. Zanlı S.K’nin ise verdiği gönüllü ifadede Taşkent bölgesinde bir araziye uyuşturucu saklandığı yönünde ifade vermesi üzerine bölgede yapılan aramada bir taş altında saklı 147 paket yaklaşık 441 gram ağırlığında sentetik cannabionit buldukları da aldığımız bilgiler arasında.

Polisin geniş çaplı olarak yürüttüğü soruşturma henüz yeni olması aranan emareler ve şahıslar olduğu gerekçesi zanlılar aleyhine 2 gün tutukluk aldıklarını öğrendik.