Arabası güneşte kalmasın da!


Ülkemizdeki araç sürücüleri denetimin olmamasından o kadar rahat ki, artık araçlarını yolun içine bile park ediyor. Sayıştaylık binası önünde kaldırımların üzerine park eden arabalar yetmezmiş gibi, dün kendi arabasının güneşte kalmasını istemeyen duyarsız bir vatandaş, kaldırım üzerindeki ağacın altına park edilen bir başka otomobilin yanına, hem de yolun içine arabasını park edip gitti.


Başkent Lefkoşa’da özellikle trafikteki sorunlar bitmek bilmiyor. Sayıştaylık binası önünde kaldırımların üzerine park eden araçlar yetmezmiş gibi şimdi de araç sürücüleri araçlarını yolların içine park etmeye başladı. Trafik polislerinin yollarda sık denetim yapmaması ise bu gibi sürücülerin etrafta artmasına neden oluyor.

Sanki her yer kendisine aitmiş gibi, trafiği engellemesini umursamayan bir vatandaş, sırf arabası güneşte kalmasın diye, yayaların hakkını ihlal ettiğini umursamayarak kaldırım üzerindeki ağacın altına park eden bir başka duyarsız vatandaşın bıraktığı arabanın yanında, yolun içine arabasını park edip gitti.

Fotoğraf çektiğimizi gören ve aracı ile karşıdan gelen bir vatandaş “Basın gazeteye belki polis gelir de yazar” diyerek tepkisini dile getirdi. Trafik polislerinin ve belediye zabıtalarının daha fazla mesai yapmasını isteyen ve denetimsiz bir ülke ile karşı karşıya olduklarını ifade eden vatandaşlar, yanı başımızdaki Güney Kıbrıs’ta bu gibi manzaraların olmamasının tek nedeninin caydırıcı cezalar ve etkili denetim yapılması olduğunu belirtti.


Kıbrıs