Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu, Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar ile Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Gunter Meinel ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde ilk sözü alan Uluslararası Diplomatlar Birliği Başkanı Gunter Meinel, GAÜ Rektörü Serhat Akpınar ile birlikte bazı çalışmalar yaptıklarını belirterek, Avrupa’dan  öğrenci çekmenin amaçlandığı  bir diplomat akademisi açmak istediklerini kaydetti.

Avrupa’nın diplomatlara ihtiyacı olduğunu belirten Meinel, dünyada birçok problem yaşandığını ve şu anda bu sorunları çözecek yeterli sayıda diplomat olmadığını söyledi.

Almanya’daki diplomasi okullarının biraz gerici düşünmeye başladıklarına dikkat çeken Meinel, kendilerinin de diplomasi eğitiminin üzerinde durulması ve elit bir duruma getirilmesinin farkına vardıklarını belirtti.

Hedeflerinin Kıbrıs’ta yaşananlara daha fazla dikkat çekmek ve Lefkoşa’yı diplomasi eğitiminin ana merkezi yapmak olduğunu ifade eden Meinel, burada Avrupa standartlarında diplomat eğitimi verileceğini kaydetti.

Çalışmaları hakkında Bakan Arabacıoğlu’na bilgi veren Meinel, GAÜ’nün daha elit bir üniversite olmasını destekleyeceklerini sözlerine ekledi.

AKPINAR

Girne Amerikan Üniversitesi Kurucu Rektörü ve Yöneticiler Kurulu Başkanı Serhat Akpınar da, kabul için Bakan Arabacıoğlu’na teşekkür ederek, heyetin çalışmaları hakkında bilgi verdi. 

Heyetin KKTC’nin tanınması için çalışmaları olduğunu ifade ederek, GAÜ bünyesinde Lefkoşa’da de diplomat yetiştirmek amacıyla bir bölüm açmayı planladıklarını belirten Akpınar konu hakkında Bakan Arabacıoğlu’na bilgi vermek istediklerini, bazı konularda destek de isteyeceklerini söyledi.

ARABACIOĞLU

Milli Eğitim Bakanı Mustafa Arabacıoğlu da, heyetin ziyaretinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, ülkenin sonradan kazanılan en büyük değerinin üniversiteler olduğunu söyledi. 

KKTC’nin tanınmamış bir ülke olmasına rağmen aktif 9 üniversitesi ve bu üniversitelerde eğitim gören 60 binin üzerinde öğrencisi olduğunu anlatan Bakan Arabacıoğlu, bu üniversitelere 100’ün üzerinde değişik ülkelerden öğrencinin geldiğini belirtti.

Eğitim için tanınmamışlığın önemi olmadığını söyleyen Bakan Arabacıoğlu, heyete Kıbrıs sorunu hakkında bilgiler de verdi.

(