Antik Mağusa Vakfı heyeti, bir süre önce gerçekleştirdiği çalıştay bildirgesini Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’e sundu.

Antik Mağusa Vakfı Başkanı Resmiye Canaltay ve yönetim kurulu üyeleri, ziyaret ettikleri Belediye Başkanı İsmail Arter’e, vakıf olarak belediye ile birlikte hareket etmek istediklerini bildirdiler.

Vakıftan yapılan yazılı açıklamaya göre, ziyarette, Başkan Resmiye Canaltay Arter’e vakfın çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Vakfın kuruluş amaçları arasında, Gazimağusa  kentinin marka bir kent olarak öne çıkması ve yaşam kalitesinin artırılması için çalışmalar ve girişimler yapmak olduğunu söyleyen Canaltay, dünyada artık ülkelerin tek başına değil de ayrı birer şehir olarak pazarlanmasının ön plana çıktığını belirtti.

Canaltay, Gazimağusa’nın zengin tarihi dokusu ve kültürel mirasıyla tanıtılıp pazarlanması ve antik bir kent olarak  dünya markası haline getirilmesi gerektiğine dikkat çekti.

Resmiye Canaltay, belediyenin girişimiyle başlatılan  Hendek Projesi'ne gönüllü olarak destek vereceklerini söyledi.

Canaltay, Gazimağusa'ya gelen turistlerin kenti ziyaret noktalarının daha önce olduğu gibi Mağusa Kapısı'ndan başlatılmasını önererek, yapılacak olan bu düzenlemeyle, gelen turistlerin çarşının da canlandırılmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Gazimağusa'nın karakteristik değerlerinin öne çıkarılmasının önemine değinen Canaltay, bunun ilk adımını da Namık Kemal'in doğum günü olan 2 Aralık'ta “Namık Kemal Haftası” olarak bir etkinlik düzenlemekle atacaklarının altını çizdi.

Mağusa'nın pazarlanması için Shakespeare ve Othello'nun da ön plana çıkarılması gerektiğine işaret eden Canaltay, bunun için dernek olarak yoğun bir çaba içerisinde olduklarını, “Shakespeare Tiyatro Festivali” adı altında belediyeyle birlikte etkinlikler düzenlemek istediklerini dile getirdi.

Canaltay,  Bandabuliya'nın işlevlik kazandırılmasına yönelik düşüncelerini de paylaştı.

Salamis yolunun yeniden düzenlenmesi gerektiğini ifade eden Canaltay, mazgalların canlandırılması, kent müzesinin oluşturulması ve Gazimağusa'nın bir turizm kenti olarak dünyaya pazarlanmasıyla kent ekonomisinin canlandırılmasına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Canaltay,  Doğu Akdeniz Üniversitesi ile  işbirliği içerisinde olduklarını ve  Mağusa Kent Konseyi kurulması için belediyeye öneri götürdüklerini ifade etti.