Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ile Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi arasında imzalanan işbirliği protokolü uyarınca başlatılan ikili ilişkiler kapsamında, Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı bir heyet, Sağlık Bakanlığı’nın davetlisi olarak dün KKTC’ye geldi.

Sağlık Bakanlığı Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, konuk heyet  üç gün boyunca Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nde çeşitli temas, inceleme ve gözlemler gerçekleştirecek.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz başkanlığındaki heyet ilk ziyaretini dün Sağlık Bakanı Ahmet Gülle’ye gerçekleştirdi.

Bakan Gülle, yaptığı konuşmada, Türkiye’de Antalya’nın ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi’nin sağlık alanında üst düzeyde çalışmalarının olduğuna dikkat çekerek, başlatılan işbirliğinin her geçen gün güçlenerek devam ettiğini belirtti.

Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin deneyimlerinden faydalanmak istediklerini kaydeden Bakan Gülle, başlatılan bu güzel işbirliği neticesinde Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi’nin niteliğinin yükseltilerek, tam anlamıyla eğitim ve araştırma hastanesine dönüştürülmesini hedeflediklerine dikkat çekti.

Antalya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Necat Yılmaz da yaptığı konuşmada, kısa bir süre önce sağlık Bakanlığı Müsteşarı Ömer Gür başkanlığındaki Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi heyetini Antalya’da misafir ettiklerini anımsatarak, karşılıklı ilişkiler kapsamında şimdi de KKTC’de olduklarını söyledi.

Yılmaz, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesine her türlü desteği sağlamaya hazır olduklarını da ekledi.

İNCELEMELERDE BULUNULDU

Antalya heyeti, ziyaretin ikinci günü olan bugün de, Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi Acil Servis, Onkoloji Servisi ve diğer servislerle, poliklinikte incelemelerde bulundu.

Thalassaemia Merkezi Konferans Salonu’nda Antalya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. H. Yalçın Yüksel, “Eğitim Araştırma Hastanesi Olma Süreci”  konulu bir sunumu gerçekleştirdi.

Ziyaret yarın da Lefkoşa Dr. Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi ve Antalya Eğitim Araştırma Hastanesi heyetleri arasında karşılıklı sunumlar ve çeşitli görüş alışverişlerinde bulunulacak.