11’İNCİ ULUSLARARASI ANADOLU GÜNLERİ KÜLTÜR VE SANAT FESTİVALİ KAPSAMINDA KIBRIS GECESİ DÜZENLENDİ

Ankara Etimesgut Belediyesi’nin düzenlediği 11’inci Uluslararası Anadolu Günleri Kültür ve Sanat Festivali kapsamında Kıbrıs Gecesi düzenlendi.

Kıbrıs Türk Kültür Derneği’nden yapılan açıklamaya göre, 30 Ağustos gecesi yer alan etkinlikte Kıbrıs Türk Kültür Derneği Kültürel Hazineler Armonisi Halk Oyunları ekibi; ‘Kartal, Mendilli, Arabiye, Sandala mandalav ve Bardak’ oyunlarını sergiledi.

Etkinlikte, festival alanında açılan Kıbrıs Evi’nde halka Kıbrıs Türk mutfağının güzel lezzetleri; ‘ Mücendra Pilavı, Kıbrıs Köftesi, Böğrülce ve Hellim’ gibi tatlar ikram edildi.

Gecede, Gönül Dostları Türk Sanat Müziği Korosu Şef ve Solisti Güler Eroğlu da verdiği konserde; ‘Al Yemeni, Kıbrısım, Dillirga, Kıbrıs Gelini, Memleketim ve Türkiyem’ adlı şarkıları seslendirdi.

Etkinlikte konuşan Kıbrıs Türk Kültür Derneği Genel Başkanı Dr. Ahmet Zeki Bulunç, Kıbrıs Gecesi’nin 30 Ağustos Zafer Bayramı gibi anlamlı bir güne denk gelmesinden duyduğu sevinci dile getirerek, festivali düzenleyen Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel ve emeği geçenlere teşekkür etti.