ANASTASİADİS OYUNU KULLANDI 

ANASTASİADİS: “TÜRKİYE’NİN TEŞVİK VE YARDIMINA İHTİYACIMIZ VAR”

“KIBRIS YENİ BİR İSTİKAMET KAZANACAK... OYLAR YENİ BİR ÇAĞ AÇACAK”

 DİSİ başkan adayı Nikos Anastasiadis, Kıbrıs’ın bugün yeni bir istikamet kazanacağını ve verilecek oyların Kıbrıs için yeni bir çağ açacağını ancak Türkiye’nin teşvik ve yardımına da ihtiyaç olduğunu belirtti.

Nikos Anastasiadis, “Bu küçük adayı cennete dönüştürebiliriz. Bize bağlıdır bu. Özellikle Türkiye, adanın yeniden birleşmesi, Türk ordusunun çekilmesi ve insan haklarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir” dedi.

Anastasiadis, saat 09:30’da, Limasol’daki Lanitio Ortaokulu’nda oyunu kullandıktan sonra basına açıklamalarda bulundu.

TÜRKİYE’YE MESAJ

Nikos Anastasiadis, Türk basınına yönelik İngilizce açıklamasında, Kıbrıs’ın bir dönüm noktasında bulunduğunu söyledi. Anastasiadis, oy vererek  bugün demokratik bir hakkını kullanan Kıbrıs halkının ülkenin gideceği yönü, en önemlisi kendi geleceğini belirleyeceğini belirtti.

Anastasiadis, Kıbrıs’ın bugün yeni bir istikamet kazanacağını ve verilecek oyların Kıbrıs için yeni bir çağ açacağını söyledi. Kıbrıs Türklere de mesaj veren Anastasiadis, Türkiye’nin teşvik ve yardımına ihtiyaç olduğunu belirtti.

Nikos Anastasiadis, “Bu küçük adayı cennete dönüştürebiliriz. Bize bağlıdır bu. Özellikle Türkiye, adanın yeniden birleşmesi, Türk ordusunun çekilmesi ve insan haklarının iyileştirilmesine yardımcı olabilir” dedi.

Anastasiadis, müzakerelerle ilgili bir soruya ise “Kendimizi hazırlamak için zamana ihtiyacımız var ancak öncelikle ekonomik sorunlarla ilgilenmek lazım” yanıtını verdi.

RUM SEÇMENE “SANDIĞA GEL” ÇAĞRISI

Nikos Anastasiadis, Rumca açıklamasında ise, başkanlık seçimlerinden “vatanın kaderi ve gidişatının” ortaya çıkacağını belirterek seçmenlere, seçme haklarını kullanmaları çağrısı yaptı.

Anastasiadis “Bütün vatandaşların sandığa geleceğine ve vatanımızın kaderini mümkün olan en yüksek oranla ve vicdanlarıyla belirleyeceklerine inanmak istiyorum” dedi. Anastasiadis, daha güçlü bir yetki için olabildiğince çok katılım arzu ettiğini söyledi.

Seçmenlerin bugün iki yönü olduğunu, vatandaşların ya mevcut yönetime yani geçmişe veya geleceğe onay vermeyi tercih edeceğini söyleyen Anastasiadis, seçilecek her kim olursa olsun, yarından itibaren, ekonomik krizin yönetilmesi, zorlukların aşılması gibi önemli ve kritik sorunlarla karşı karşıya kalacağını bilmesi gerektiğini belirtti.