Ülkemizin ve Türkiye'nin önemli yatırımcılarından Vakkas Altınbaş, Altınbaş Kuyumcu,Creditwest, Alpet, Altınbaş Holding Finans ve Eğitim sektörü yanında daha birçok sektörde faaliyet gösteren Altınbaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Vakkas Altınbaş’a medyadan suçlama. Geçtiğmiz günlerde kaçak olarak çıkarılmak istenen 3 kilo altınla ilgili olarak altınların Altınbaş’lara ait olduğunu öne sürüp bu konuda haber  yapan  Volkan Gazetesi’nin Altınbaş Grubu tarafından baskı altına alınmaya calışıldığı ileri sürülüyor.

Volkan gazetesi adına yazılı açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Macit Yusuf, gazetenin Altınbaş Grup aleyhine yapmış olduğu haberler dolayısıyla gazetenin yazısını yapana matbaaya Altınbaş Grubu tarafından baskı yapılıp gazetenin artık basılamamasını sağladığı ve bu sebeple Volkan Gazetesinin yarınki sayısının basılamayacağını belirtti.

Volkan Gazetesi adına yazılı açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Macit Yusuf tarafından yapılan açıklamanın tam medni şöyle:

BASINA VE KAMUOYUNA DUYURU

Gazetemiz Kıbrıs VOLKAN, geçtiğimiz gün Ercan Havaalanı’nda gümrüğe beyan edilmeden ve vergisi ödenmeden yurt dışına çıkarılmak istenirken ele geçirilen 3 kilo külçe altın olayı ile ilgili haberi, diğer gazeteler gibi mahkeme haberine dayanarak yayınladı.

Diğer gazetelerde olduğu gibi , yurtdışına çıkarılmak istenirken ele geçirilen 3 kilo altının Altınbaş Şirketine ait olduğu haberi de yer aldı.

Bu haberin duyulmasından rahatsız olan Vakkas Altınbaş, gazetemizin basıldığı Girne Grafik Tesisleri’nin ve Hitit- Bet’in sahibi olan Ünal Aydoğan’ı arayarak “Kıbrıs VOLKAN gazetesinin basılmaması” talimatını verdi. Bu talimat sonrasında da Girne Grafik tesisleri yöneticisi gazetemizi arayarak “Vakkas Altınbaş ile toplantı yapan yönetimi kurullarının VOLKAN’ı basmama kararı aldığını ve bundan sonra , VOLKAN’ı basmayacaklarını” bildirdi.

Bunun nedeni sorulduğunda ise, Girne Grafik tesisleri yöneticisi şunları söyledi;

“Bana talimat geldi, benim elimde bir şey yok. Patronumun Vakkas Altınbaş’a ait finans şirketleri ile kredi ilişkisi var, bazı sektörlerde de işbirliği yapıyorlar, Vakkas Altınbaş’ın talimatını yerine getirmek zorundadırlar.”

Bu nedenle 2001 yılından beri yayınlarına aralıksız olarak devam eden VOLKAN,(Pazar günü) yayınlanamayacaktır. Pazartesi günü ise yayınlarımıza devam edeceğiz.

Bu olay bir kez daha göstermiştir ki, ülkeye egemen olan bazı patronlar ile şirketler Kıbrıs Türk basınını diledikleri gibi yönlendirmeye ve baskı altına almaya çalışmaktadırlar. Bu basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkına indirilen en büyük darbedir.

Dikta rejimi ile yönetilen ülkelerdeki basına yönelik baskıların, ülkemizde de yaşanmasını kabul etmek mümkün değildir. Siyasi görüşü her ne olursa olsun “basın özgürlüğü ile halkın haber alma hakkını” savunanların buna seyirci ve sesiz kalmaması gerekir.

Gazetemiz her ne pahasına olursa olsun yoluna devam edecektir.

Saygılarımla

Hüseyin M. Yusuf

Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Yayın Yönetmeni