Algan tutuklu yargılanacak


Evrim Kamalı

Kıbrıs Manşet - Özel Haber

Ülkemizde 4 ayrı kişiyi farklı vaatlerle dolandıran zanlı Mehmet Algan teminata bağlanmak üzere dün yeniden mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili şahadet veren Polis çavuşu İbrahim Kunt olayla ilgili bulguları aktardı. Kunt huzurda bulunan zanlı Mehmet Algan’ın Mart – Nisan 2017 tarihleri arasında kendisini Kıbrıs’ta Cumhuriyetçi Halk Partisi danışmanı olarak tanıttıktan sonra iki kişiyi kendilerine TC Yardım Heyetinden iş kurmalarını sağlamak maksadı ile 850 bin sterlin kredi çıkaracağı vaadinde bulunduktan sonra konu şahıslardan  8500 Euro ve 19 600 TL nakit parayı sahtekârlıkla aldığını ve hiçbir başvuru yapmadığını söyledi.

Polis zanlının ayrıca 2 Suriyeliyi ise kendilerini KKTC vatandaşı yapacağı vaadi ile kandırdıktan sonra 33 bin Euro paralarını sahtekârlıkla aldığını söyledi. Polis mesele ile ilgili olarak başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve zanlının TC vatandaşı olduğunu belirterek uygun bir teminata bağlanmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Yargıç Cenkay İnan zanlının davasını 20 günü geçmeyen bir süre hükümsüz tutuklu olarak cezaevinde beklemesine emir verdi.