Alayköy Faresi Yakalandı

Kıbrıs Manşet Özel Haber 
Evrim Kamalı

Alayköy’de faaliyet gösteren Hanedan isimli gece kulübünde garson olarak çalışan zanlı Doğan Can Doğanpınar yine aynı yerde çalışan bir şahsın parasını çalması üzerine tutuklanarak dün mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren Polis memuru Kemal Hoca olayla ilgili bulguları aktardı. Hoca, huzurda bulunan zanlı Doğan Can Doğanpınar’ın 15 Kasım 2015 tarihinde, 13.45-14.00 saatleri arasında, Alayköy'de faaliyet gösteren Hanedan isimli gece kulübünde Elena Dorzhieva’nın kalmakta olduğu odanın kapısını açarak içeri girdiğini ve müştekiye ait 600 Euro ve 400 USD Doları çaldığını söyledi. Polis zanlının tespit edilerek yakalandığını ve müştekiye parasını iade ettiğini söyledi. Polis müştekinin zanlıdan şikâyetçi olmadığını belirterek başlatılan soruşturmanın tamamlandığını ve mahkemenin uygun göreceği bir teminata bağlamasını talep etti.

Kıdemli Yargıç Musa Avcıoğlu huzurunda verilen şahadeti değerlendirerek zanlının ilerde görüşülecek davasın da hazır bulunmasını sağlamak maksadı ile yurtdışına çıkışının yasaklanması ve KKTC vatandaşı muteber 1 kefilin 10 bin TL kefalet senedi imzalaması koşulu tutuksuz yargılanmasına emir verdi.